Hlavní obsah

Skončily juniorské soutěže v boxlakrosu

V hale na Jižním Městě odehráli v neděli 23. 10. 2011 svá poslední utkání v letošních mistrovských soutěžích junioři.

Foto: Veronika Begeni

Juniorská lakrosová liga do 11 let

Článek
Fotogalerie

V kategorii do 11 let se z vítězství mohl těšit druhý tým LCC Radotín. O jednu kategorii výše, U13, získala titul Plzeň. V U15 bylo již před turnajem jasné, že nejvyšší příčku obsadí mladíci LC Jižního Města, kterou také výhrou nad Radotínem potvrdili. Velmi zajímavé souboje přinesla kategorie U17.

V ní nebylo před nedělními utkáními nic jasné, a tak se čekal velký souboj mezi juniory Jižního Města a Radotína, kteří měli před turnajem stejný počet bodů. Do přímého souboje ale málem vstoupily Pardubice, které se oproti předchozím turnajům obdivuhodně zlepšily, zejména v pohybu po hřišti a v bojovnosti – hra s holí je pro ně ale stále problémem. V tomto věku musí hráč tzv. chodit s lakroskou i spát. Perníkáři nejprve ve velmi pěkném a rychlém utkání potrápili Radotín (1 : 3), aby v následujícím zápase přispěli k dalším vráskám na čele trenérů Jižního Města (Jižní Město v. Pardubice 4 : 0), když je domácí zlomili až ve druhé části hry.

„Finále“ začali mnohem lépe Radotínští, kteří vstřelili první branku hned po zahájení hry a druhá na sebe nenechala dlouho čekat. Jihoměstští mladíci se z téhle rány dlouho vzpamatovávali a nad vodou je držel hlavně skvělý Tomáš Čekal v brance. V útoku toho ale mnoho nevymysleli a bratry Plecháčkovy nikdo z ostatních nepodpořil.

Radotínští hráli velmi soustředěně a týmově. Ve druhé půli rychlého a pohledného utkání Jižní Město sice snížilo, ale na klidně hrajícího soupeře už nestačili. Trofej pro nejlepší tým do 17 let v České republice si z Jižního Města tak odvezli Radotínští.

Je skvělé vidět, že juniorský lakros již přestává být doménou dvou pražských „velkoklubů“ a že do bojů začínají promlouvat i další města. Celková herní úroveň všech kategorií juniorligy šla v posledních dvou letech neuvěřitelně nahoru a ve vyšších kategoriích lze mnohdy sledovat takticky i fyzicky velmi vyspělé a nadějné hráče. Za to vše patří těm nemnoha nadšencům, kteří se věnují rozvoji juniorského lakrosu, velký dík. Co se týče hráčů, tady na dalších pár let strach mít nemusíme…

Konečná pořadí: U11 1. LCC Radotín II (Bílí) 2. LCC Radotín I (Červení) 3. LC Old Dogs Plzeň

U13 1. LC Old Dogs Plzeň 2. LCC Radotín

U15 1. SK Lacrosse Jižní Město 2. LCC Radotín

U17 1. LCC Radotín 2. SK Lacrosse Jižní Město 3. LC Old Dogs Plzeň (účastnili se pouze prvních 5 turnajů) 4. LC Pardubice (tým nastoupil na poslední 3 turnaje ve chvíli, kdy odstoupila Plzeň)

Reklama