Hlavní obsah

Fieldlakrosovým mistrem se stal LCC Radotín

Petr Chmelař

V dramatickém nedělním finále Národní fieldlakrosové ligy (NFLL) na atletickém stadiónu Slavie Praha porazil LCC Radotín obhájce titulu TJ Malešice 12:10 a po pěti letech může slavit titul mistra ČR i v této variantě lakrosu.

Foto: Ondřej Mika

Finále NFLL 2012

Článek
Fotogalerie

V opatrné první periodě před slušnou návštěvou asi 160 diváků byla hra zcela vyrovnaná a Radotínu se podařilo utéci o jednu branku až v poslední minutě čtvrtiny.

Do druhé periody nastoupili malešičtí nervózně a statickým útokem přenechali taktovku utkání svému soupeři – ten se nenechal dvakrát pobízet a přesnou hrou v útoku získal do 30. minuty rozhodující náskok. Na jeho čtyři branky v řadě, z nichž dvě vsítil Domink Pešek, dokázaly Malešice odpovědět až po samostatné akci Ondřeje Šedivce ve 33. minutě. Do poločasu skóre ještě upravil malešický Adam Podroužek po nahrávce Jana Adamiece.

Třetí perioda se podobala první části hry – na obou stranách ji charakterizoval opatrný útok a snaha neudělat chybu. V této části se ke skvělému výkonu nadechoval Petr Poupě z Radotína, který čtvrtinu orámoval dvěma brankami a uprostřed přidal asistenci. Hvizd rozhodčích ukončil periodu za stavu 10:7 pro Radotín.

Hned po zahájení posledního dějství náskok domácích zvýšil Radek Skála po nahrávce Petra Poupěte. Ovšem hráči Malešic ještě nesložili zbraně a zdálo se, že si konečně uvědomili, že hrají finále. Třemi brankami od 69. do 74. minuty se pokusili utkání ještě zdramatizovat. Jejich snahu ale zhatilo zbytečné vyloučení Václava Černého na začátku 78. minuty, které až v samém závěru přesilovky potrestal nejlepší hráč Radotína Petr Poupě. Malešičtí se pokusili rychle odpovědět, ovšem Ondřej Šedivec svou povedenou střelu zamířil jen do tyče.

LCC Radotín – TJ Malešice 12:10 (3:2, 4:2, 3:3, 2:3)

Zajímavé věci se ale děly i na druhém konci tabulky a na druhém konci bývalé federace – v Bratislavě v sobotním posledním utkání základní části hostili zatím čtvrtí Tricksters poslední Monarchy z Vídně. Po odpočtu bodů mohl výsledek tohoto utkání výrazně zamíchat pořadím – a to se nakonec i stalo.

Tricksters potvrdili, že se jim proti vídeňskému týmu vůbec nedaří. Celé utkání tahali za kratší konec, a nakonec si odnesli prohru 6:8. Monarchové se tak díky vítězství bodově dotáhli na Slavii i Tricksters. Vzhledem k horšímu poměru v utkáních s Monarchs ovšem bratislavané, kteří v základní části dokázali porazit jak Malešice, tak Radotín, skončí poslední.

Tricksters Bratislava – Vienna Monarchs 6:8 (1:3, 1:1, 1:2, 3:2)
Konečné pořadí NFLL 2012
1. LCC Radotín
2. TJ Malešice
3. SK Lacrosse Jižní Město
4. LC Slavia Praha
5. Vienna Monarchs
6. Tricksters Bratislava

Reklama