Hlavní obsah

Při tréninku skokanek spadla i Míková, start na MS má nejistý

LIBEREC

Už druhá česká skokanka na lyžích nedokončila trénink před pátečním závodem na mistrovství světa v Liberci. Ve středeční dopolední přípravě na můstcích na Ještědu upadla Lucie Míková a je na tom hůř než její dvanáctiletá reprezentační kolegyně Natálie Dejmková, která neustála svůj pokus v úterý. Čtrnáctiletá liberecká závodnice Míková ihned podstoupila vyšetření v nemocnici, má pohmožděné koleno a kotník.

Článek

I když zranění nejsou vážná, její páteční start je podle trenéra Jaroslava Sakaly velmi nepravděpodobný. "Lucka by sice chtěla skákat moc, ale ze své zkušenosti vím, že podobná zranění bývají nepříjemná a bolestivá. V tuto chvíli to příliš reálně nevidím," řekl Sakala poté, co se Míková po propuštění z nemocnice znovu připojila k týmu. Ke svým kolegyním však dorazila už jen s pomocí berlí. "Koleno i kotník má zhmožděné, ale kosti a vazy podle všeho vydržely," dodal Sakala.

Podle něj byl nepovedený skok Míkové podobný úternímu pádu Dejmkové. "Jury zase dala nájezd strašně nízko, holky měly problémy přeletět buben. Lucka si škrtla patkama, rozhodilo ji to a spadla. Navíc jak sněžilo, tak buben docela splýval, až po tom jejím pádu jury rozhodla, aby se tam daly nějaké větvičky," řekl Sakala.

Ten už v úterý rozhodl, že Dejmkovou nepostaví do pátečního závodu na středním můstku, který pro skokanky bude jejich historickou premiérou na velké světové soutěži. Totéž nyní zřejmě čeká i Míkovou. V českém týmu dále figurují Vladěna Pustková a Michaela Doleželová.

Reklama

Související témata: