Hlavní obsah

Liberecký primátor vsadil na tři medaile, prohraných sto tisíc ale nelituje

LIBEREC

Sto tisíc vsadil na tři medaile českých sportovců na lyžařském šampionátu liberecký primátor Jiří Kittner. Jeho sázka na české barvy sice nevyšla, ale sám toho vůbec nelituje. „Věřil jsem, že vyhraji, ale bral jsem to od začátku jako hru. Chtěl jsem především podpořit morálně české sportovce, kteří určitě odvedli skvělé výkony a věřím, že na tři medaile rozhodně měli,“ řekl Právu Kittner.

Článek

Výkony českých běžců v závodě na 50 kilometrů anebo ve skocích na velkém můstku družstev sice neskončily medailovými pozicemi, ale podle Kittnera si zaslouží také velké ocenění. „Myslím si, že naši byli fantastičtí,“ podotkl liberecký primátor.

Pokud by svou sázku vyhrál, věnoval by všechny peníze na charitativní projekty. „Líto mně je spíš než sto tisíc těch medailí a taky toho, že tu výhru nedostane charita, které by prospěla. Já se ale kvůli prohře nezlobím a ani se kvůli tomu nepůjdu věšet,“ shrnul s nadsázkou Kittner.

Také bývalá česká lyžařka Ivana Trumpová, která pobyla na šampionátu dva dny, se svou sázkou na české skokany pohořela. „Vsadila jsem, že získají dvě medaile ve skoku na lyžích. Maminka chtěla, abych vsadila na tři medaile, ale to mi přišlo hodně,“ řekla Trumpová, která ale odmítla upřesnit, jak vysokou částku vsadila. „Bylo to ale hodně,“ připustila pouze.

Reklama

Související témata: