Hlavní obsah

Plavec D'Arcy neuspěl s odvoláním proti vyřazení z týmu pro OH

SYDNEY

Australský plavec Nick D'Arcy neuspěl se svým odvoláním proti vyřazení z olympijského týmu pro Peking. Sportovní arbitráž CAS ve středu oprávněnost jeho vyloučení kvůli tomu, že se v baru popral s plaveckým kolegou Simonem Cowleyem, potvrdila.

Článek

Dvacetiletý D'Arcy zbil Cowleye koncem března jen několik hodin poté, co si na národním šampionátu zajistil na trati 200 metrů motýlek nominaci na olympijské hry. Svému kolegovi z týmu zlomil čelist, nos, očnici, patro, byl obviněn z ublížení na zdraví a 17. června ho čeká soud.

V polovině dubna navíc následoval trest od prezidenta Australského olympijského výboru Johna Coatese, jenž D'Arcyho vyřadil z výpravy kvůli tomu, že rvačkou v klubu znevážil pověst týmu i celého sportu. Tříčlenná komise CAS, na níž se zdrcený D'Arcy obrátil, dala Coatesovi zapravdu. O plavcově vyloučení z týmu nicméně neměl podle arbitráže rozhodnout prezident sám, proto ho musí potvrdit patnáctičlenné vedení olympijského výboru. To podle všeho jednoznačně svého prezidenta podpoří.

D'Arcyho trenér v dubnu uvedl, že pokud jeho svěřenec skutečně nebude moci startovat na olympijských hrách, ukončí s největší pravděpodobností kariéru.

Reklama