Hlavní obsah

Olympionici znovu dostanou tisíce kondomů

ATÉNY

Sexuální život sportovců během olympijských her v Aténách by neměl trpět nedostatkem kondomů. Známý výrobce pánské ochrany Durex dá olympionikům k dispozici 130 tisíc prezervativů a stejně jako na předchozích hrách za to nebudou sportovci muset platit. Olympiády se od 13. do 29. srpna zúčastní kolem 17 tisíc sportovců a členů doprovodu.

Foto: friendtofriend.org

Více než sto tisíc kondomů bude sportovcům k dispozici v olympijské vesnici.

Článek

Pro nezasvěcené bude každý kus vybaven návodem k použití v několika světových jazycích. Volně k mání budou kondomy v lékárně přímo v olympijské vesnici.

Během zimních olympijských her v Salt Lake City vyvolalo zásobování sportovců kondomy vlnu protestů. Jistá občanská iniciativa dokonce požadovala po organizačním výboru, aby bezplatné vydávání prezervativů sportovcům zastavil.

Dodavatel pro aténské hry slíbil dát k dispozici i 30 tisíc sáčků lubrikantu, a to proto, "aby zpříjemnil výkony světové sportovní elity jak na stadionu tak i v soukromí". Podle mluvčí řecké pobočky firma konzultovala počet kondomů s organizačním výborem her. "Myslím, že je to realistické číslo vycházející ze zkušeností z předchozích olympiád," uvedla.

I v Sydney bylo mezi sportovce a funkcionáře rozdáno více než 100 tisíc kondomů, v Salt Lake City jich měli sportovci k dispozici dokonce čtvrt miliónu.

Reklama

Související témata: