Hlavní obsah

Northug poběží Marcialongu v přímém přenosu na ČT4

Vstup fenomenálního běžce na lyžích Pettera Northuga do světa dálkových běhů na italské Marcialonze uvidí i diváci v Česku. Souboj se Stanislavem Řezáčem bude v neděli od 9.30 přímým přenosem vysílat program ČT4, stejně tak jako vybrané závody seriálu Ski Classics včetně slavného Vasaloppetu.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Norský lyžař Petter Northug

Článek

„O dálkové běhy je obrovský zájem – letošní Jizerskou 50 na ČT4 vidělo celkem 800 tisíc diváků, což je více než samotné finále Tour de Ski,“ dodává Jiří Ponikelský, výkonný ředitel ČT4. „Proto jsme rádi, že můžeme divákům nabídnout i další špičkové maratonské závody.“

ČT4 zařadí ještě německý König Ludwig Lauf a Norefjelltrennet, finálové klání sedmidílného seriálu Ski Classics. Včetně Jizerské 50 ČSOB Pojišťovny tak v roce 2012 nabídne divákům hned pět přenosů z velkých laufů.

„Chceme propagovat běžecké lyžování a dálkové běhy obzvlášť, protože získávají na popularitě. To, že Česká televize po tříhodinovém maratonu z Jizerské 50 ČSOB Pojišťovny přinese v přímém přenosu i další významné závody, je proto významný krok vpřed,“ říká Marek Tesař, ředitel agentury Mather Activation. „Účast Pettera Northuga je samozřejmě velkým tahákem nejen pro 6 tisíc závodníků přímo v Itálii, ale také pro televizní diváky ve 12 zemích, kde Marcialonga bude v přímém přenosu. Pracujeme na tom, aby se příští rok Northug představil i přímo na Jizerské 50.“

Vstup Pettera Northuga do dálkových běhů je spojen s velkými očekáváními a v samotném Norsku se už několik dní diskutuje, zda má šanci prosadit se proti specializovaným laufařům. Přímo pro ně je teď dvojnásobný olympijský šampion a sedminásobný mistr světa rivalem číslo jedna.

„Northuga setřesou po dvaceti kilometrech ze sedmdesáti. Northung je skvělý běžec, ale 70 kilometrů na Marcialonze není to, nač je zvyklý. Podle mě nemá šanci uspět,“ myslí si Nils Marius Otterstad, manažer jednoho z nejúspěšnějších laufařských týmů Team Xtra Personell.

Reklama