Hlavní obsah

Ještě jednou lyže a až potom snowboard, plánuje Ledecká

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká se rozhodla startovat v sobotním superobřím slalomu Světového poháru v alpském lyžování ve Svatém Mořici. Pak se jako už tradičně rychle přeorientuje na snowboard a příští týden vstoupí do Světového poháru paralelních disciplín, který už třikrát po sobě vyhrála.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati super-G v Lake Louise.

Článek

Třiadvacetiletá Ledecká začala Světový pohár na lyžích minulý týden v kanadském Lake Louise, kde startovala po nedávné operaci zápěstní kůstky. Ve sjezdu dojela jednadvacátá, poté desátá a v super-G obsadila 27. místo.

"Máme pořád co dohánět. Je spousta věcí, které chceme do příště zlepšit a budu na nich pracovat. Myslím si ale, že je sezona dobře vykopnutá," uvedla Ledecká v tiskové zprávě.

Po Lake Louise uvažovala, že odjede testovat snowboardy. Nakonec dala přednost lyžím a závodu ve Svatém Mořici. "Jsem teď rozjetá z Lake Louise. Mám lyžařský blok, tak nám připadalo dobré, že v něm budu pokračovat. Myslím, že je teď správné pokračovat v tom, co máme rozjeté na lyžích," uvedla olympijská vítězka v super-G a paralelním obřím slalomu na prkně.

Loni skončila ve Svatém Mořici v superobřím slalomu SP až na 44. místě, na mistrovství světa tam v únoru 2017 dojela ve stejné disciplíně devětadvacátá.

Od neděle už bude jezdit na snowboardu, aby byla připravena na start SP v Carezze 13. prosince. O dva dny později ji čeká další závod v Cortině d'Ampezzo. "Bude makačka se pak přehodit na snowboard, ale doufám, že všechno zvládneme tak, jak si naplánujeme," řekla Ledecká, který loni úvodní dva závody SP vyhrála.

Cestou z Ameriky do Evropy se dozvěděla o tom, že je v nominaci na cenu BBC pro nejlepšího světového sportovce roku. "Vstřebávala jsem to pomalu, protože jsem byla rozespalá. Ale je mi velkou ctí, že jsem v nominaci mezi nejlepšími sportovci. Mám z toho strašnou radost. Na druhou stranu: je vždycky těžké srovnávat sportovce a různá sportovní odvětví," uvedla.

Spolu s českou závodnicí jsou ve čtyřčlenné nominaci americká gymnastka Simone Bilesová, italský golfista Francesco Molinari a ukrajinský boxer Oleksandr Usyk.

Reklama

Související témata: