Hlavní obsah

Kuriózní nehoda na Turné! Skokan přemetem přeletěl bariéru

Innsbruck/Praha

Když skokan na lyžích ustojí dopad po dlouhém letu vzduchem, ještě zdaleka nemá vyhráno. Přesvědčil se o tom při tréninku na dnešní závod Turné čtyř můstků v rakouském Innsbrucku kazašský skokan Sabiržan Muminov.

Foto: Sport.cz

Sabiržan Muminov při tréninku Turné čtyř můstků v Innsbrucku kuriózně havaroval.

Článek

Na slavném můstku Bergisel skokané po dopadu vyjíždějí do protisvahu, který by jim měl pomoct zabrzdit. Jenže Kazach po nepříliš povedeném skoku rychlost neztrácel, a když si všiml, jak blízko je hrazení, bylo pozdě.

Skokan pak přemetem přeletěl bariéru až k místům, kde jsou kamery televizních společností. „Takhle rychle ještě žádný skokan za novináři do mixzóny nepřišel,“ vtipkovali pak němečtí komentátoři. Muminov přitom můstek v Innsbrucku zná, do závodu se na třetím závodě Turné marně zkoušel probojovat už potřetí.

Kuriózní nehodu ale bral po zevrubné prohlídce doktorem s úsměvem, kromě naraženin si žádné větší zranění nezpůsobil. V Innsbrucku nastoupil i do kvalifikace, v níž však měl na 62. místě k postupu daleko. Pětadvacetiletý Kazach zatím postoupil do hlavního závodu jen jednou, doma v Almaty byl před třemi lety padesátý.

Pořadatelé pak raději nastříkali sprejem na sníh modrou čáru upozorňující skokany, že se blíží konec dojezdu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články