Hlavní obsah

Že je kombinace příprava na nedělní sjezd? Nic vlažit nebudu, ujišťuje Ledecká

Aare

Výzva číslo dvě. Ester Ledecká dnes na mistrovství světa v Aare podstoupí závod v kombinaci. Vrcholem šampionátu pro českou lyžařku je sice nedělní sjezd, ten kombinační ale rozhodně nehodlá jet na jistotu. „Jsem závodní typ, pojedu, jak nejlíp umím," prohlásila po včerejším tréninku, v němž skončila na pátém místě.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká si vedla ve čtvrtečním tréninku v Aare výborně.

Článek

Ledecká v úterý obrečela nepovedený super obří slalom, včera však už byla znovu v dobré náladě. Po vydařené tréninkové jízdě vykouzlila v cíli úsměv. „Byla jsem se proběhnout, vyčistila si hlavu. Jsem zase ok," zářila Ledecká.

Kombinaci nebere jako zpestření mezi super-G a nedělním sjezdem. „Nic vlažit nebudu, pojedu to nejlepší, na co budu mít. Moc se těším, mám slalom ráda. Oproti rychlostním disciplínám je na trati strašně branek, v nich se vyřádím, můžu do nich pořádně mlátit. Mám svůj lokýtek, vždycky sejmu nějakou bránu. A pak dostanu vynadáno," smála se Ledecká.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Ester Ledecká dojela v tréninku na pátém místě

Klasický slalom příliš netrénuje, což může být její hendikep. „Trenéři mi ho nedovolují trénovat. Ne proto, že by se mi postavili na truc, ale protože nemáme vůbec čas. Jsou na rozdíl ode mě chytří, já bych totiž trénovala všechny disciplíny pořád. Což nejde. Mám radost, že jsem je ve středu přinutila na tři jízdy," pronesla Ledecká.

Slalom pro kombinaci jela naposledy naostro před dvěma lety na MS ve Svatém Mořici, kde v kombinaci skončila dvacátá. Jde o její dosavadní nejlepší výsledek na světových šampionátech. S jakým umístěním by byla spokojená v Aare?

„Doufám, že se mi trošku povede, aby to nebyla úplná ostuda. Věřím, že nebude moc foukat, a také, že se kvůli počasí nepřehodí disciplíny. Kdybychom jely první slalom, by bylo nepříjemné," dodala Ledecká.

Trenéra Ondřeje Banka těší, že se Ledecká během tréninků v Aare ve slalomu rapidně zlepšila. „Každý den měly jízdy velký zlepšení. Myslím, že to může být klidně zajímavý závod," podotkl Bank. Kombinace začne sjezdem (start v 11:30 hodin), slalom je na programu od 16:15.

Reklama

Související témata: