Hlavní obsah

Shiffrinová vydělala za sezonu rekordních 20 milionů korun

Oberhofen

Americká lyžařská hvězda Mikaela Shiffrinová je v balíku a připsala si další rekord za právě skončenou sezonu Světového poháru. I díky sedmnácti vyhraným závodům, což se dosud nikomu nepodařilo, si vydělala na odměnách od mezinárodní federace FIS 886 368 švýcarských franků, což je 20 milionů korun. Ester Ledecké patří 49. místo se 11 800 franky (266 000 korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Američanka Mikaela Shiffrinová získala čtvrtý křišťálový glóbus v této lyžařské sezoně.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Dvojnásobná olympijská vítězka Shiffrinová ve 24 letech už třetím rokem za sebou vyhrála celkové hodnocení Světového poháru, šestý malý glóbus za slalom a poprvé také ovládla konečné pořadí obřího slalomu a super-G.

Američanka prokázala ohromnou všestrannost. Už není jen vynikající slalomářkou a v 26 pohárových závodech, které tuto zimu absolvovala, byla nejhůře devátá. Pořadatelé Světového poháru zpravidla udělují za prvenství 45 000 franků, prize money rozdělují mezi 30 bodujících sjezdařek.

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová triumfovala v obřím slalomu ve finále Světového poháru v Soldeu

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

Ledecká, jež kombinuje lyže se snowboardem, odjela mezi sjezdařkami 12 závodů a v deseti bodovala. Nejlépe byla osmá ve sjezdu v Cortině d'Ampezzo v polovině ledna. V minulé sezoně měla startů méně a skončila do 30. místa pětkrát, na prémiích pak vydělala 8290 franků.

Druhá v žebříčku je za Shiffrinovou Slovenka Petra Vlhová, která si přišla na méně než polovinu ve srovnání s americkou rivalkou (428 195 franků). Mužům kraluje opět Rakušan Marcel Hirscher, osminásobný celkový vítěz Světového poháru inkasoval 565 111 franků.

Na rozdíl od pořadí odměn pro alpské lyžaře FIS oficiální přehled ve snowboardingovém seriálu nezveřejňuje. V sobotu může Ledecká počtvrté vyhrát glóbus za paralelní disciplíny, medailí na prkně posbírala v této sezoně SP šest včetně dvou zlatých.

Reklama