Hlavní obsah

Lyžařská kráska opět na svahu, tentokrát ale jako baletka

Vail/Praha

Mohla být olympijskou vítězkou nejen v alpském lyžování, ale třeba také v baletu na lyžích. Bohužel pro ni, Mezinárodní olympijský výbor tuto disciplínu na olympiádu nezařadil, i když k tomu nebylo daleko. A tak si nejúspěšnější lyžařka všech dob baletí na svahu jen tak pro radost. Podívejte se, jak to Lindsey Vonnové jde.

Foto: Twitter

Lyžařka Lindsey Vonnová.

Článek

Nuda po ukončení kariéry? Kdepak! Lindsey Vonnová sice po letošním mistrovství světa odešla do důchodu, avšak lyžování se rozhodně nechce vzdát. Místo co nejrychlejšího sjetí kopce si hvězdná Američanka na svahu zkouší různé holubičky a otočky na jedné či druhé noze.

Vítězka dvaaosmdesáti závodů Světového poháru v alpském lyžování se totiž dala na balet na lyžích. Jejím instruktorem se stal Jonny Moseley, akrobatický lyžař, který v roce 1998 na olympijských hrách v Naganu vyhrál jízdu v boulích. Vonnovou výuka této umělecké disciplíny bavila a litovala, že se v ní nemůže prosadit.

„Je škoda, že balet na lyžích není olympijskou disciplínou, myslím, že by mi to šlo,“ napsala na sociální sítě olympijská vítězka ve sjezdu. Balet na lyžích ale neměl k tomu, aby byl zařazen do olympijského programu vůbec daleko. V letech 1988 a 1992 se na zimních olympijských hrách představil spolu s akrobatickým lyžováním jako ukázkový sport.

Narozdíl od akrobatických lyžařů a skokanů, ale baleťáci a baletky na lyžích tolik nezaujali a MOV jejich disciplínu do programu nezařadil. A tak si majitelka tří olympijských medailí, osmi cenných kovů ze světových šampionátů a čtyř velkých křišťálových glóbu bude muset baletit jen tak pro radost.

Reklama

Související témata: