Hlavní obsah

Norský sdruženář Schmid už nemá motivaci do další kariéry

Oslo

Norský sdruženář Jan Schmid se rozhodl po úspěšné sezoně, kterou ozdobil třemi medailemi z mistrovství světa, ukončit kariéru. Pětatřicetiletý závodník už nemá podle svých slov motivaci pro další působení ve Světovém poháru.

Foto: Ivana Roháčková

Závod sdruženářů - ilustrační snímek.

Článek

"V zimě jsem prožil mistrovství světa jako nikdy dřív, ale v příští sezoně MS není a na boj o žluté číslo už jsem starý," řekl Schmid norské televizi NRK. "Je skvělé, že můžu skončit dřív, než musím. Mám možnost odejít podle svého a se skvělým pocitem," dodal.

"Vždycky jsem říkal, že skončím kariéru, než mi bude 30. Ale tenhle tým se těžko opouští. Posledních pár let už jsem v něm byl jako dědeček, ale s těmi mladými se člověk cítí mladší," dodal.

Schimd vstoupil do seriálu SP v roce 2001 ještě v barvách Švýcarska a celkem v něm odjel 269 závodů. Nejvydařenější pro něho byla sezona 2017/18, v níž si připsal tři výhry a v konečném pořadí skončil druhý. Celkem má v SP pět vítězství a 23 umístění na stupních vítězů. Ze třech olympijských startů má stříbro z loňského závodu družstev v Pchjongčchangu.

Letos na MS v Seefeldu získal zlato v družstvech a stříbra ze závodu dvojic a z individuální soutěže. Medailovou sbírku načal před deseti lety bronzem z Liberce, celkem během deseti let posbíral sedm cenných kovů.

Reklama