Hlavní obsah

Bývalá lyžařská královna se vrací na svahy. Oheň ve mně zase vzplál, přiznala

Bývalá královna sjezdového lyžování Anna Veithová chystá návrat na svahy. Fenomenální Rakušanka musela letos předčasně ukončit sezonu kvůli vážnému poranění kolene. Avšak kariéru končit ještě rozhodně nehodlá. „Mým cílem je vrátit se na vrchol,“ prohlásila devětadvacetiletá Veithová.

Foto: Sport.cz

Anna Veithová.

Článek

Když si letos v lednu Anna Veithová potřetí v kariéře vážně poranila koleno, nevypadalo to s její kariérou vůbec dobře. Musela podstoupit další operaci přetrženého křížového vazu a předčasně ukončit sezonu. Po měsících rehabilitací se však devětadvacetiletá lyžařka rozhodla, že se ještě na svahy vrátí.

„Oheň ve mně zase vzplál,“ uvedla bývalá královna sjezdového lyžování na webu skysportaustria.at. „Mým cílem je vrátit se na vrchol,“ prohlásila odhodlaně držitelka dvou velkých křišťálových glóbů za celkové vítězství ve Světovém poháru. „Zpočátku jsem si to nedokázala představit a říkala jsem si, jak zvládnu další zranění.“

„Naštěstí ale oproti těm předešlým to nebylo tak hrozné,“ vyprávěla olympijská vítězka v super-G dál. „Uvědomila jsem si, jak je pro mě lyžování stále důležité. Nikdy jsem po zranění nebyla tak hodně motivovaná. I když je teď horko, už se nemůžu dočkat zimy,“ líčila s úsměvem.

Jestli se jí podaří stihnout vrátit už v Söldenu, kde na konci října startuje nová sezona, zatím netuší. „Nemám konkrétní cíl, kde začnu. Záleží, jak mi to půjde, kdy mé tělo bude připraveno,“ dodala několikanásobná světová šampionka, kterou loni na olympijských hrách v super-G o setinu sekundy porazila Ester Ledecká.

.

Reklama