Hlavní obsah

Motivaci stále má, hvězdná lyžařka se nyní zaměří hlavně na rychlost

Praha

I když je po odchodu fenomenální Lindsey Vonnové a legendárního Marcela Hirschera největší hvězdou alpského lyžování, zůstává skromná. Stále vidí prostor pro zlepšování a rozhodně se necítí být největší favoritkou Světového poháru. „Není to jen o mně, máme tu mnoho dalších skvělých lyžařek,“ říká Američanka Mikaela Shiffrinová.

Foto: Profimedia.cz

MIkaela Shiffrinová.

Článek

Již příští týden odstartuje další ročník Světového poháru v alpském lyžování. Na trati v Söldenu nebude chybět ani největší hvězda současnosti. Teprve čtyřiadvacetiletá Mikaela Shiffrinová, která už vyhrála téměř vše. Přesto však má stále motivaci závodit dál. Samozřejmě, že ráda vítězí, ale snaží se také dál vylepšovat své výkony.

„Stále mám prostor pro zlepšování se,“ řekla Shiffrinová na webu suedtirolnews.it. Vzhledem k tomu, že se tuto sezonu nekonají olympijské hry ani světový šampionát, zaměří se americká lyžařka více na sjezd. Z něj jí prozatím chybí malý křišťálový globus. „Jednou za čtyři roky máme zábavnou sezonu bez bojů o medaile na vrcholových akcích. To je příležitost vyzkoušet si něco jiného,“ vyprávěla pětinásobná mistryně světa.

„Místo soustředění se na světový šampionát, zapracuji na své rychlosti,“ prohlásila trojnásobná olympijská medailistka, která by v nadcházející sezoně mohla v počtu vítězství ve Světovém poháru překonat i legendárního Marcela Hirschera, který nedávno přestal se závoděním.

Shiffrinová doposud dokázala vyhrát šedesát závodů ve Světovém poháru, Hirscher sedmašedesát. „Pokusím se o to, ale musím se přiznat, že někdy je toho už hodně. Musím zůstat v realitě,“ dodala s tím, že zatím neuvažuje ani nad tím dohonit Hirschera v počtu velkých křišťálových globů.

Rakouský lyžař jich získal osm, Shiffrinová má zatím tři. „Nejdřív bych musela vědět, jak dlouho budu lyžovat,“ vtipkovala usměvavá slalomářka. „Začala jsem poměrně brzy a kdo ví, jak dlouho vydržím jezdit všechny disciplíny. Možná časem zůstanu jen u slalomu a obřího slalomu. Z dlouhodobého hlediska nejde jezdit všechno,“ vysvětlovala s tím, že rozhodně není jedinou skvělou lyžařkou.

„Není to ale jen o mně. Máme mnoho dalších výborných závodnic v našem sportu. Třeba Sofia Goggiová, Wendy Holdenerová či Petra Vlhová,“ vyjmenovala největší soupeřky Shiffrinová, která se během léta rozhodně nenudila. Svým fanouškům se kromě fotek z posilovny, pochlubila také snímky, jak letěla ve stíhačce, jak zpívala a hrála na kytaru a k tomu ještě začala stavět dům.

Reklama

Související témata: