Hlavní obsah

Nečekané volno. Kvůli špatnému počasí byly zrušeny sjezdy SP Ledecké i mužů

Val Gardena/Val d'Isere

Kvůli špatnému počasí byly zrušeny oba dnešní sjezdy Světového poháru v alpském lyžování. Ženy včetně vedoucí ženy disciplíny Ester Ledecké přišly o závod ve Val d'Isere, muži nejeli ve Val Gardeně.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Ester Ledecká v cíli sjezdu

Článek

Sjezdařky dostanou novou šanci v neděli, kdy se měla podle původního plánu jet kombinace. Mužský závod by se na návrh Mezinárodní lyžařské federace (FIS) mohl uskutečnit příští týden v Bormiu, kde je na programu další sjezd (28. prosince) a poté kombinace (29. prosince). Případný náhradní závod by se jel v pátek 27. prosince.

Oba dnešní sjezdy se nemohly odjet kvůli hustému sněžení a dešti v nižších polohách, v italské Val Gardeně navíc viditelnost kazila mlha. FIS nejprve starty plánované na dopoledne posunula, vzhledem ke špatné předpovědi je poté zrušila.

Ledecká měla dnešní závod v Savojských Alpách absolvovat s červeným číslem vedoucí ženy hodnocení disciplíny, které si vybojovala díky vítězství a čtvrtému místu v úvodních sjezdech sezony v Lake Louise. V jediném oficiálním tréninku ve Val d'Isere zajela dvojnásobná olympijská vítězka ve čtvrtek čtvrtý čas.

Muži měli ve Val Gardeně problémy už během pátečního superobřího slalomu, jenž byl několikrát přerušen, trval více než tři hodiny a ani ho nestihli odjet všichni přihlášení závodníci.

Kolotoč mužského SP se přesune do nedaleké Alta Badie, kde je na programu v neděli klasický a v pondělí paralelní obří slalom. Podmínky v tomto středisku by měly být příznivější než ve Val Gardeně.

Reklama

Související témata: