Hlavní obsah

Bizarní zranění! Klaebo si zlomil prst při hře na boxerském automatu

Oslo

Horký favorit má po nadějích! Norský běžec na lyžích Johannes Hösflot Klaebo si zlomil prst na ruce během večera s přáteli, když zkoušel dát co nejtvrdší ránu na boxerském automatu. Trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz kvůli zranění vynechá minimálně víkendové závody ve Falunu a uznal, že boj o celkové prvenství ve Světovém poháru je už pro něj ztracený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Norský běžec na lyžích Johannes Hösflot Klaebo během závodu na 15 km v Novém Městě na Moravě.

Článek

Třiadvacetiletý Klaebo o svém zranění informoval v pondělí na instagramu a podrobnosti přidal až s několikahodinovým zpožděním na svém vlogu na kanálu YouTube. Uvedl, že byl o víkendu s přáteli na bowlingu a poté objevili stroj měřící sílu boxerského úderu.

"Dal jsem do první rány veškerou svou sílu a udělal rekordní výsledek. Chtěl jsem to ale ještě vylepšit a při druhé ráně se mi ruka svezla a trefil jsem kovovou hranu stroje stojícího vedle," popsal incident Klaebo. "Jsem soutěživý člověk a teď se mi to vymstilo. Nemůžu ale přestat žít normální život, je to pro mě důležité," dodal.

Po nehodě má prsteníček a prostředníček na levé ruce spojené páskou a ruku nesmí zatížit minimálně do příštího čtvrtka. O dva dny později začne šestidílná Ski Tour 2020, nový seriál v rámci Světového poháru. "Tam nechci chybět. Ale uvidíme, jak to půjde," naznačil Klaebo, že se jeho pauza může ještě protáhnout.

Foto: Silas Stein, ČTK/AP

Norský běžec na lyžích Johannes Hösflot Klaebo se raduje z triumfu v cíli sprintu při SP v Oberstdorfu.

Celkový vítěz SP z minulých dvou sezon už nyní ztrácí na lídra průběžného hodnocení Alexandra Bolšunova z Ruska 235 bodů a tuší, že ho za současné situace nemá šanci dohnat. "Myslím, že tímhle můj boj o křišťálový glóbus skončil," uvedl Klaebo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články