Hlavní obsah

Obojživelnice Ledecká? Snowboard zůstává schovaný. Chybí mi, přiznává

Garmisch-Partenkirchen

Za svoji schopnost přecházet z lyží na snowboard a zpět sklízí obdiv po celém světě, jenže v této zimě Ester Ledecká nedostává mnoho příležitostí ukázat, jak se dokáže bleskově adaptovat. Na vině je termínový kalendář, zrušené snowboardové závody a zejména parádní vstup dvojnásobné olympijské vítězky do lyžařské sezony, kde je ve hře o malý glóbus za sjezd.

Foto: ASC Dukla/Ivana Roháčková

Na prkno se tuto zimu Ester Ledecká nedostane tak často, jak by chtěla.

Článek

Snowboardistky mají zatím odjetých sedm závodů, čtyřnásobná vítězka SP nastoupila do dvou. S parádní bilancí druhého a prvního místa, jenže další start na prkně jen tak nepřidá.

„Snowboard mi chybí. Doufala jsem, že pojedu příští týden v Lackenhofu, ale ten taky zrušili,“ posteskla si Ledecká. Další start přichází reálně v úvahu až za měsíc v Livignu při předposlední zastávce snowboardového Světového poháru.

Foto: Gianni Auletta, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati při tréninku sjezdu v Ga-Pa.

Vše zlé je ale k něčemu dobré, mnohdy hektické přesuny, které ulehčovaly i přelety vrtulníkem, ubíraly Ledecké energii, což letos pocítila při návratu na lyže v Bansku po svém jediném snowboardovém bloku.

„Zrovna jsem byla nemocná, do toho ty přesuny a padla na mě deka,“ vzpomíná. „Takže teď ten volný týden využiju k oddechu a naberu trochu energie, protože odpočinku v sezoně moc nebylo,“ připouští. „Ale stejně mě mrzí, že ten snowboard moc nevychází,“ nezapře duši závodnice.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.