Hlavní obsah

Odvážné přání Ledecké! Jaké plány má hvězdná Ester?

Česká sjezdařka Ester Ledecká má před druhým závodem Světového poháru ve sjezdu na Světovém poháru ve švýcarské Crans Montaně velké plány. V pátek jí sice o setinu sekundy uniklo umístění v elitní desítce, v sobotu se prý ale posune ve výsledkové listině blíž vítězce. "Pojedu to podruhé, takže věřím, že to bude zase lepší," uvedla české všestranná závodnice ve zprávě pro média.

Foto: Gianni Auletta, ČTK/AP

Ester Ledecká v akci.

Článek

V Crans Montaně jste sjezd jela naposledy před čtyřmi roky, a to ještě jen v tréninku. Teď jste v tréninku byla 42., ale v závodě jste jen těsně zaostala za nejlepší desítkou. Třeba šestá příčka unikla jen o pár setinek, jak hodnotíte svoje vystoupení v závodě?

Před čtyřmi roky jsem teprve začínala. Bylo hrozné počasí a nás pustili jen na trénink, a to ještě z výrazně sníženého startu. Takže ve čtvrtek jsem jela tuhle trať vlastně poprvé celou. V tréninku se mi to nepovedlo a minula jsem dvě brány, takže jsem v podstatě ani neměla být klasifikována. Z tréninku jsem proto neměla dobrý pocit, ale závod se povedl. Udělali jsme, co jsme mohli, s Ondrou a Tomasem jsme probrali videa a ukázali mi, co bych mohla udělat lépe. Dokázala jsem zajet dobrou jízdu, mám radost a jsem pyšná na svůj tým.

V horní pasáži jste dokonce atakovala nejlepší časy, co pak rozhodovalo ve spodní pasáži?

Ještě jsem neměla videorozbor, nevím mezičasy, ale i v tréninku jsem měla rychlou horní pasáž. Značí to mimo jiné to, že jsem měla dobře namazané lyže od Miloše, za což mu děkuji. Problém byl v téměř stejném místě, kde jsem v tréninku v podstatě zastavila. Ve čtvrtek jsem to pak projížděla v malé rychlosti a neměla jsem úplně představu, jak to půjde zvládnout ve vysoké rychlosti. A úplně se mi to nepovedlo. Teď si to budeme rozebírat a do soboty se to pokusím napravit.

První dvě místa obsadily domácí závodnice, pomohla jim znalost prostředí? Zvláště když Lara Gutová čekala na triumf v SP dva roky.

Obě zajely fantastické jízdy, hlavně Lara. Já během její jízdy dělala rozhovor, takže jsem to neviděla pořádně, ale těším se, že si ji budu rozebírat na videu. Budu se snažit inspirovat.

Corinne Suterová drží vedení v celkovém pořadí, vy jste za ní druhá. Je vaší ambicí na vedoucí příčku zaútočit?

Já vývoj v celkovém pořadí úplně nesleduji. Každopádně Corinne jezdí skvěle. Já řeším jen závod od závodu a uvidíme, jak to půjde. Ale určitě mám radost, když držím kontakt se špičkou. A to se zatím vede.

V sobotu je na programu druhý sjezd, s čím do něj půjdete?

Pojedu to podruhé, takže věřím, že to bude zase lepší, protože vždy je to lepší, když něco děláte podruhé.

Reklama

Související témata: