Hlavní obsah

Ruská šéfka ostře zkritizovala lyžařky: Stydím se za ně, jsou to turistky. V létě bude čistka

Ruska Natalja Něprjajevová dokázala rozbít blok suverénní norské nadvlády a v celkovém pořadí Světového poháru v běžeckém lyžování obsadit skvělé třetí místo. Její krajanky ale jinak v průběhu sezony moc nezářily, což dost ostře zkritizovala šéfka ruského týmu a někdejší medailová rekordmanka Jelena Vjalbeová. Zároveň chystá tvrdá opatření.

Foto: Profimedia.cz

Šéfka ruského lyžování Jelena Vjalbeová se tvrdě opřela do svých svěřenkyň.

Článek

„Kromě Něprjajevové a dvou debutantek Dubotolkinové a Smirnovové se stydím za to, jak špatně se holky ukázaly. Těžko říct, proč tomu tak bylo, protože dostaly veškeré podmínky," rozjela Vjalbeová svoji kritiku podle agentury Ria Novosti.

„Chápu, že po každém můžete chtít jen to, čeho je schopen, ale pohybovat se mezi 25. a 60 místem v závodech Světového poháru není hodno úrovně reprezentace Ruska. To jste pak turista," pokračovala v ostrém tónu.

Při posledním závodě SP v Holmenkollenu byla nejlepší z Rusek za pátou Něprjajevovou 23. Alisa Žambalovová (mimochodem o jedno místo před nejlepší Češkou Kateřinou Razýmovou), na 31. místě pak dojela Jana Kirpičenková, 32. byla Jekatěrina Smirnovová, 34. Lilja Vasiljevová a 35. Alija Iksanovová.

„Za poslední tři roky jsem od některých čekala lepší výsledky a výkonnostní progres. V létě musíme tým pročistit, nebudu prodlužovat turistická víza," dodala rázně Vjalbeová.

Ta ostatně k razantním řešením nikdy nemá moc daleko. Dříve třeba odmítla, že by kdokoliv z ruských lyžařů diskvalifikovaných z olympijských her v Soči kvůli porušení antidopingových pravidel vrátil medaili.

Na konci minulého roku zase přineslo ovoce doporučení jejím svěřenkyním, že v době, kdy není olympiáda a MS, je ideální čas otěhotnět. A čtyři reprezentantky Julija Bělorukovová, Anastasija Sedovová, Elena Usťugovová (známá pod dívčím jménem Sobolevová) a Taťána Alešinová splnily přání či rozkaz na sto procent.

Reklama

Související témata: