Hlavní obsah

Tragédie lyžařské superstar: Mohla jsem být s tátou, když umíral, za to jsem vděčná

Praha

Zažívá nejtěžší období svého života. Druhého února letošního roku přišla lyžařská superstar Mikaela Shiffrinová o svého otce, který zemřel po pádu ze střechy svého domu. Od té doby se dvojnásobná olympijská šampionka na svazích neobjevila. O tragédii, která zasáhla její rodinu, se rozpovídala pro americká média.

Foto: Sport.cz

Lyžařskou hvězdu Mikaelu Shiffrinovou těžce zasáhlo náhlé úmrtí otce

Článek

Pětašedesátiletý Jeff Shiffrin svou dceru podporoval na většině závodů a jak sama americká hvězda potvrdila, na její kariéru měl zásadní vliv. Z šoku z jeho úmrtí se jedna z největších hvězd alpského lyžování stále vzpamatovává. "Nejtěžší jsou večery. Vždy, když jdu spát, všechno se mi vrací. Nejsem schopná na to přestat myslet," vzpomíná na tragédii pětadvacetiletá lyžařka.

"S tátou jsem strávila spoustu času. A jsem vděčná, že jsem spolu s mojí rodinou mohla být i u jeho posledních chvil. Už to nebyl ten člověk, kterého jsem znala, ale naše srdce byla s ním," říkala se slzami v očích Shiffrinová.

Trojnásobná vítězka Velkého glóbu promluvila i o osudném domu, z jehož střechy její otec spadl. "Táta strávil opravami toho domu spoustu času. Koupila jsem ho já, protože po něm moc toužil a hodně si ho přál. Dobře si pamatuji, jak povídal, že je to nádherné místo s krásným výhledem. A já s ním souhlasila," pokračuje ve vzpomínání Shiffrinová.

Rodinu tragédie sblížila

Otec americké lyžařky, který pracoval jako anesteziolog, svou dceru vedl k lyžování od dětských let. "Nikdy na něho nezapomeneme. Jeho fotografie máme po celém domě. Našla jsem i snímky z dětství a pověsila jsem si je na stěnu. Je to těžká doba, ale pomohla mi v tom, že jsem si uvědomila, jak moc jsem šťastná, že mám svou rodinu - mámu, bratra. Jsou to pro mě a já pro ně," říká legenda bílých svahů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová během obřího slalomu ve Špindlerově Mlýně.

Shiffrinovou tak ani nemrzí, že Světový pohár byl kvůli pandemii zrušen. "Jsem asi jeden z mála sportovců, kterému to nevadí. Celá moje rodina miluje lyžování. A můj táta nebyl výjimkou. Ale teď jsou důležitější věci. A mně je teď také nejlépe, když jsem v horách, protože cítím, že tak mám k němu k němu blíž."

Americká legenda však posílá fanouškům nadějný vzkaz. "Poprvé od té tragédie cítím, že mi závodění začíná chybět a vidím sama sebe, jak zase stojím na startu. I můj táta by si to tak přál," uzavírá své vyprávění Mikaela Shiffrinová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články