Hlavní obsah

Závod Tour de Ski v Praze bude na holešovickém Výstavišti

PRAHA

Druhý závod letošního ročníku Tour de Ski v běhu na lyžích se v Praze pojede na holešovickém Výstavišti. Organizátoři se tak rozhodli po prohlídce vytypovaných prostor s ředitelem běžeckého úseku Mezinárodní lyžařské federace FIS Jürgem Capolem. Závody ve sprintu se uskuteční 29. prosince.

Článek

Ve hře bylo ještě několik možností. Letná je však rozestavěná kvůli výstavbě tunelu, závodem na náplavce pod Vyšehradem by Praha kopírovala sprint v Oberstdorfu, na Petříně není zase dost široká trať.

"Takže jsme sáhli k tomuto řešení. V Holešovicích je dost prostoru, místo na rozcvičení, blízko jsou hotely, je tam dobrá dopravní obslužnost a po závodech se tam může sníh využít na další aktivity," řekla za organizátory Kateřina Neumannová v rozhovoru pro ČTK.

Loni byl závod v Praze na Hradčanském náměstí, ale okruh nebyl pro sprint dost široký, navíc v jeho okolí nebyl dostatečný prostor pro zázemí běžců ani diváků.

Capol: Dítě, Tour de Ski, roste rychle

"Jsem moc spokojen, jak se Tour vyvíjí. Nový partner Oberhof i nové místo v Praze slibují, že to budou krásné závody a prestiž Tour de Ski opět stoupne," prohlásil Capol. "Toto dítě, Tour de Ski, roste velmi rychle," prohlásil.

Vítězem minulého druhého ročníku se stal s přehledem český vítěz Světového poháru Lukáš Bauer. V zákulisí se spekulovalo, že před mistrovství světa v Liberci nebudou chtít běžci na lyžích mrhat se silami, tudíž vedení FIS zkrátilo Tour de Ski z pěti na čtyři díly. Bauer už svou účast potvrdil.

Tour de Ski začne 27. a 28. prosince v německém Oberhofu. Po klání v Praze se kolotoč přesune do Nového Města na Moravě, kde jsou připraveny závody na Silvestra a na Nový rok. Seriál zakončí 3. a 4. ledna poslední podnik v italském Val di Fiemme se závěrečným výjezdem do sjezdovky Alpe de Cermis.

Reklama

Související témata: