Hlavní obsah

Krkonošský vousáč Trejbal začal slibně

LEVI/PRAHA

To byl slibný start! Český lyžař Filip Trejbal zajel hned v prvním slalomu nové sezóny Světového poháru druhý nejlepší výsledek v kariéře. Ve finském Levi skončil sedmnáctý. „Abych bodoval hned v prvním svěťákovém slalomu, to se mi ještě nepovedlo,“ komentoval čtrnáctibodový zisk juniorský mistr světa.

Článek

Jeho nejlepším výsledkem v elitním seriálu je 14. příčka z letošního února v Garmisch-Partenkirchenu, o víkendu startoval s číslem 53 a do druhého kola se prodral jako šestadvacátý. Jel riskantně.

„Všichni měli skoro stejné podmínky, nešlo taktizovat. Nepamatuju, aby se po prvním kole vešlo ve svěťáku třicet lidí do vteřiny čtyřicet,“ uvedl spokojený třiadvacetiletý svérázný krkonošský vousáč. Ve druhé jízdě sice udělal v horní části chybu, ale zůstal na trati a po výpadcích ostatních lyžařů se posunul o devět příček.

Přitom už sedmé místo při nedávném startu druhé sjezdařské ligy – Evropského poháru – ve Francii bylo předzvěstí jeho vydařeného startu do zimy. „Znamená to pro mě víc klidu do dalších závodů, protože už vím, že jsem něco zajel,“ pokračoval Trejbal, který se přiblížil svému cíli, posunout se stabilně do elitní slalomářské třicítky.

„Pokud budu v příštím závodě či dvou opět bodovat, mohl bych se do nasazené třicítky probojovat,“ snil jediný v Levi bodující český reprezentant v mužské kategorii.

Reklama