Hlavní obsah

Jednokolovou soutěž družstev vyhráli skokani z Finska

KUUSAMO

Domácí skokani na lyžích vyhráli jednokolovou soutěž družstev, která se na úvod Světového poháru konala ve finském Kuusamu. Závod byl na programu původně v pátek, pořadatelé jej museli kvůli silnému větru přeložit na sobotní večer po individuální soutěži jednotlivců. Většina závodníků tak dnes absolvovala tři soutěžní skoky.

Článek

Finové ve složení Ville Larinto, Kalle Keituri, Harri Olli a Matti Hautamäki porazili o šest bodů favorizované Rakušany, kteří předtím obsadili mezi jednotlivci druhé až čtvrté místo. Dramatický závěr okořenil Hautamäki nejdelším skokem dne do vzdálenosti 140 metrů.

Rakouský lídr Thomas Morgenstern sice odpověděl druhým nejkvalitnějším skokem týmové soutěže, ale na celkové prvenství bylo jeho 136,5 metru málo. S velkým odstupem skončilo na třetím místě německé kvarteto.

Česká republika se týmového klání nezúčastnila, neboť do Kuusama vyslala pouze dvojici Jakub Janda, Roman Koudelka.

Výsledky:
1. Finsko (Larinto, Keituri, Olli, Hautamäki) 540,1, 2. Rakousko (Loitzl, Koch, Schlierenzauer, Morgenstern) 534,3, 3. Německo (Schoft, Uhrmann, Schmitt, Neumayer) 497,2, 4. Rusko 484,2, 5. Norsko 466,8, 6. Slovinsko 453,5.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články