Hlavní obsah

Bauer plánuje dřinu ve výšinách

LA CLUSAZ/PRAHA

Skrýval se v nekonečném přívalu vloček a tak trochu i ve stínu těch, kteří táhli tempo. Tak si to koneckonců běžec na lyžích Lukáš Bauer při třicetikilometrové bitvě na širokých tratích ve francouzkém La Clusaz přál.

Článek

„Chci zjistit, co mi nejde, a zaměřit se na to, protože v Liberci se jede padesátka volně s hromadným startem a je potřeba vědět, co dělat,“ bral jako test na únorový světový šampionát na domácí půdě víkendovou bitvu s jednotným výběhem desítek nažhavených dravců.

Po jedenáctém místě v bruslařské třicítce se v nedělní štafetě už neukázal. „Jsem docela nastydlý a rozhodli jsme se šetřit síly. Mrzí mě to s ohledem na kluky, ale nedá se nic dělat,“ vysvětloval. Balil, mířil na další soustředění v Alpách.

„Teď zamířím do výšky, kde se nachlazení často více projeví. A padnout do nemoci by mohlo ohrozit přípravu na Tour de Ski,“ přemítal a plánoval dřinu v přípravě ve velké nadmořské výšce a zaměření na povánoční start v etapovém klání.

Do svátků zvažuje už jen jediný velký závod – o víkendu v Davosu ve,své‘ klasické patnáctce. „Původně jsem jet nechtěl, ale teď to vypadá, že na ni vyrazím,“ dodal.

Reklama