Hlavní obsah

Bauer si v cíli stíhačky nadával a litoval pádu

PRAHA/OBERHOF

Obhájce celkového triumfu v Tour de Ski Lukáš Bauer si sice po nedělní druhé etapě polepšil proti prologu o šestnáct míst, v cíli ale spokojeností nezářil. Při dohánění čela startovního pole se v Oberhofu propracoval dokonce na třetí pozici, kterou ale po pádu ve finiši neudržel a skončil patnáctý. „Patnáctka v Novém Městě snad bude kopcovitější a tam bych měl urvat co nejvíc,“ uvažuje česká jednička nad dalším průběhem Tour.

Foto: Czech Ski Team

Lukáš Bauer při soustředění na ledovci Dachstein.

Článek

Bauer vyrážel na trať stíhacího závodu s odstupem necelé půlminuty na vedoucího Němce Teichmanna, v balíku pronásledovatelů se ale dokázal prosadit až na třetí místo. Jenže v předposledním okruhu jej zbrzdil pád. „Když jsem u cíle přejížděl z jedné stopy do druhé, tak mi buď někdo stál vzadu na lyžích, nebo jsem zavadil o stopu sám, což se může stát,“ podotkl úřadující vítěz Světového poháru na svých internetových stránkách.

V posledním kole nejlepší český běžec na lyžích opět zabral, ve finiši se ale už nedokázal prosadit. Cílem nakonec projel patnáctý a neodpustil si pár ostřejších slov. „Nadával jsem si. V závěru posledního kola jsem byl zase třetí, ale ve finiši mě semleli. Jednoznačně to bylo těžké. Byly tam minimálně tři pády, bohužel jeden můj, a to s tím taky zamíchalo,“ komentoval těsný boj o cenné vteřiny, jemuž zatím vládne Švýcar Dario Cologna. „Že bude jezdit dobře, se počítalo už v minulém roce. Takhle vysoko je překvapením, ale ukazuje, že je všestranný a silný,“ uvedl na adresu lídra Tour.

Účastníky seriálu čekal po dvou dílech v německém Oberhofu přesun do Prahy, kde se v pondělí odpoledne jede na holešovickém Výstavišti sprint. V tom Bauer nepatří k adeptům na vítězství a hlavním cílem jednatřicetiletého závodníka je tak hlavně minimalizování ztráty na nejbližší soupeře. „Budu se snažit dostat co nejméně od vítěze a už vyhlížím závody v Novém Městě. Tamní klasická patnáctka bude snad nějaká kopcovitější trať a tam bych měl urvat co nejvíc,“ vzhlíží ke čtvrté části Tour, která na peloton čeká na Silvestra.

I přes ne zcela povedený úvod Bauer věří, že dosáhne svého cíle - konečného umístění v první pětce. „Bude záležet, jak s pořadím zamíchají sprinty, ale distančních závodů se nebojím. Myslím, že na to mám,“ věří. Průdušky, které českého běžce trápily před startem Tour se uklidnily. „Zatím dobrý, takže doufám, že mě doktor pustí dál,“ dodal Bauer.

Reklama