Hlavní obsah

Němci se obávají o budoucnost své části skokanského Turné

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Němečtí pořadatelé Turné čtyř můstků ve skocích na lyžích se obávají o budoucnost své části seriálu kvůli globální hospodářské krizi. Od května je čeká jednání o podmínkách smlouvy na prodej reklamních práv, která vyprší v příštím roce a dosud přinášela každému z dějišť Oberstdorfu a Garmisch-Partenkirchenu 950 000 eur.

Foto: Ondřej Lazar Krynek - skoky.net

Německý skokan na lyžích Martin Schmitt

Článek

S nadějemi proto Němci vzhlížejí především ke svojí momentální jedničce a aktuálně šestému muži Turné Martinu Schmittovi, jehož případné úspěchy mohou skokanský Grand Slam v zemi zachránit. "Když budeme mít úspěchy, samozřejmě to posílí naši pozici. Z tohoto pohledu by mohly být výkony Martina Schmitta požehnáním," uvedl marketingový šéf německého svazu Stefan Krauss s tím, že očekává potíže se sháněním takového partnera, který přispěje částkami alespoň v dosavadní výši.

Uskrovnit se musel v současných podmínkách svaz a reprezentanti. Nová smlouva o televizních právech na všechny přenosy z lyžařských závodů Světového poháru na německém území prý přinese oproti minulosti ročně o pět milionů eur méně, a tak domácí federace bez náhrady škrtla balík prémií pro sportovce ve výši dvou milionů eur. Při Turné tak namísto možných až 150 000 eur nedostanou Schmitt a spol. od svazu nic.

Reklama

Související témata: