Hlavní obsah

Bauer se vrací na lyže, v pořádku ale ještě není

Třetím místem v konečném pořadí 50. ročníku ankety Sportovec roku byl velmi mile překvapený běžec na lyžích Lukáš Bauer. A to i přesto, že si sobotní slávy v Hudebním divadle Karlín příliš neužil. Loňský král bílé stopy stále laboruje se zdravím a na radu lékařů se raději na veřejnosti jen mihl.

Článek

Bauer famózním způsobem opanoval zimní sezónu, i přes triumf ve Světovém poháru ale očekával že zůstane ve stínu medailistů z olympijských her. „Loni jsem prožil senzační zimu, v roce letní olympiády jsem ale opravdu nečekal, že budu takhle vysoko,“ kroutil hlavou nad konečnými výsledky ankety.

Pětici majitelů olympijských medailí rozdělil jako klín. V hlasování novinářů skončil za vítěznou oštěpařkou Barborou Špotákovou a střelkyní Kateřinou Emmons, od níž jej dělilo 68 bodů. „Měl jsem trochu rozpačitý pocit, když se ukázalo, že jsem před Jaroslavem Volfem s Ondřejem Štěpánkem, Ondřejem Synkem i Davidem Kosteleckým,“ přiznal Bauer.

Týden klidu dodržel

Na galavečeru příliš dlouho nepobyl, přijel jen na vyhlášení a brzy po něm už opět spěchal domů. Nedávné zdravotní problémy totiž ještě zcela neodezněly a Bauer nechce pět týdnů před mistrovstvím světa riskovat komplikace. „Neřeknu, že jsem zdravý. Kdykoliv jsem to v minulosti řekl, tak bylo všechno horší,“ ťukal na dřevo při tiskové konferenci s trojicí nejlepších.

I když bylo i na hlase poznat, že Bauer ještě není v pohodě, v pondělí se po týdenní pauze opět vrátí na lyže. „Bylo naplánováno, že si týden na lyže nestoupnu, což jsem dodržel. V pondělí nám začíná soustředění na Bedřichově. Nejsem ještě v pořádku, ale problém to nebude,“ věří.

S reprezentací bude současná jednička českého běhu na lyžích trénovat i v areálu ve Vesci, kde jsou momentálně i přes nízkou nadmořskou výšku ideální sněhové podmínky. „Celou dobu jsem věřil, že se pořadatelům podaří připravit dobré mistrovství,“ podotkl Bauer ke stavu tratí.

Reklama