Hlavní obsah

Návštěvníkům MS v Liberci poslouží 180 mobilních chemických WC

LIBEREC

Pro návštěvníky mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci připraví pořadatelé 180 chemických záchodů. V běžeckém areálu ve Vesci jich rozmístí 70 a dalších 70 poslouží divákům u skokanských můstků na Ještědu. V centru Liberce se objeví 40 mobilních kontejnerů s toaletami. ČTK to v pondělí řekl mluvčí šampionátu Zdeněk Soudný.

Článek

"Počítáme i s širšími chemickými WC pro vozíčkáře. Všechny toalety budou mít celodenní servis," dodal Soudný. Při mistrovství světa vyroste ve sportovních areálech i v Liberci přibližně stejně mobilních záchodů jako při podobně velkých sportovních akcích ve světě.

V Liberci se bez chemických záchodů neobejde především Papírové náměstí, kde během šampionátu vyroste pivní stan. Velký pohyb lidí se očekává také na Benešově náměstí před libereckou radnicí a ve dvou nejrušnějších městských ulicích - v Pražské a v Moskevské.

Mobilní WC dodá pořadatelům šampionátu firma TOI TOI. ČTK zjistila, že za pronájem jednoho chemického záchodu na týden si obvykle účtuje zhruba 1000 korun. Do ceny patří i doprava, servis, pojištění a likvidace obsahu WC na čistírnách odpadních vod. Mistrovství světa se koná od 18. února do 1. března a toalety pro návštěvníky pořadatele vyjdou pravděpodobně na více než 300 000 korun.

Reklama

Související témata: