Hlavní obsah

VIDEO: Světoví freerideři otestovali prašan v olympijském Soči

PRAHA

Necelý měsíc otevřený lyžařský areál Krasnaja Poljana u Soči, kde se za pět let odehrají boje o olympijské medaile, přivítal první elitní závodníky. Hluboký prašan a strmé kopce západního Kavkazu v minulém týdnu patřily nejlepším freeriderům, kteří zde odstartovali svou letošní světovou Tour.

Foto: archiv

Ilustrační foto

Článek

Soutěže lyžařů a snowboardistů, jimž je jízda po upravených sjezdovkách cizí, se zúčastnilo šestapadesát závodníků a závodnic ze všech koutů světa. „Zdejší hory nabízejí neuvěřitelné terény, všichni jsme už natěšení, až se do toho pustíme,“ nechala se slyšet loňská vítězka Tour Elyse Saugstadová před startem extrémních závodů.

Ceny pro nejlepší si nakonec mezi lyžaři odnesli Američanka Jess McMillanová a Švéd Sverre Liliequist, jezdcům na prknech vládli Aline Bocková z Německa a Cyril Neri ze Švýcarska.

V komplexu Krasnaja Poljana se nachází 18 vleků, šest lanovek a zatím ubytování pro více než 8000 lidí. Do roku 2014 by mělo na pobřeží Černého moře vyrůst jedenáct velkých olympijských objektů. U většiny z nich se začíná se stavbou od nuly.

Reklama

Související témata: