Hlavní obsah

Skikrosař Kraus skončil v Cypress čtvrtý a dál vede Světový pohár

CYPRESS

Český skikrosař Tomáš Kraus skončil v závodu Světového poháru v Cypress čtvrtý. V pěti dosavadních dílech tohoto ročníku SP tak obhájce celkového prvenství pokaždé dojel nejhůře pátý a v průběžném pořadí disciplíny vede o 43 bodů před pátečním vítězem Christopherem Delboscem z Kanady. Za rok se skikrosaři utkají o první olympijské medaile právě v tomto kanadském zimním středisku.

Článek

Dvojnásobný mistr světa a trojnásobný vítěz SP Kraus obsadil ve čtvrteční kvalifikaci šesté místo. Ve vyřazovací části pak třikrát za sebou vyhrál a postoupil do finále, kde však nestačil na trojici domácích soupeřů. Druhý skončil jeho bývalý reprezentační kolega Stanley Hayer.

Po dvou pátých místech z úvodu sezóny se čtyřiatřicetiletý Kraus potřetí za sebou probojoval do finále. Ve Flaine zvítězil, v minulém závodu v Lake Placid dojel třetí, nyní byl čtvrtý. V průběžné klasifikaci disciplíny, v níž obhajuje zisk křišťálového glóbu, tak dál vede.

Další český lyžař Zdeněk Šafář rovněž postoupil z kvalifikace, ve vyřazovacích jízdách však byl diskvalifikován. Také soutěž žen skončila triumfem domácích barev, zvítězila osmatřicetiletá Aleisha Clineová.

Další závod Světového poháru se uskuteční 19. února v norském středisku Myrkdalen-Voss.

Závod SP ve skikrosu v Cypress:
Muži: 1. Delbosco, 2. Hayer, 3. Barr (všichni Kan.), 4. Kraus (ČR), 5. Niederer (Švýc.), 6. Puckett (USA), ...Šafář (ČR) diskvalifikován.
Průběžné pořadí SP (po 5 z 10 závodů): 1. Kraus 300, 2. Delbosco 257, 3. Matt (Rak.) 217, ...29. Šafář 41.
Ženy: 1. Clineová, 2. McIvorová (obě Kan.), 3. Huttaryová (Rak.), 4. Davidová (Fr.), 5. Murrayová (Kan.), 6. Jališevová (Rus.).
Průběžné pořadí SP (po 5 z 10 závodů): 1. Davidová 380, 2. Huttaryová 208, 3. Berntsenová (Nor.) 203.

Reklama