Hlavní obsah

Biatlonista Jarošenko měl další pozitivní test

PCHOJNGČCHANG

Biatlonista Dmitrij Jarošenko měl další pozitivní test na doping. Ruský reprezentant podle Mezinárodní biatlonové unie (IBU) zakázané látky užíval nejen před prosincovými závody Světového poháru v Östersundu, ale také o měsíc později v Oberhofu. Jde tak již o třetí dopingový případ dvaatřicetiletého Jarošenka v sezóně.

Článek

Ruský biatlonista podle prohlášení IBU odmítl analýzu B vzorku, čímž se v podstatě k dopingu přiznal. Unie nyní čeká, až dostane od laboratoře kompletní dokumentaci, poté bude o Jarošenkově osudu rozhodovat její komise.

Jarošenkovi již hrozí trest za předchozí dva pozitivní nálezy při závodech SP v Östersundu. Kromě něj ve Švédsku dopovaly také jeho krajanky Jekatěrina Jurjevová a Albina Achatovová. IBU trojici hříšníků pozastavila činnost a všichni tak přišli o probíhající mistrovství světa v korejském Pchjongčchangu. Biatlonistům hrozí zastavení činnosti, které by je připravilo o start na olympiádě ve Vancouveru.

Jurjevová byla v době suspendace vedoucí ženou Světového poháru a v Koreji měla obhajovat zlatou medaili z vytrvalostního závodu. Achatovové patřila v celkovém pořadí seriálu šestá příčka a několikanásobný medailista z individuálních závodů SP Jarošenko byl tradičně členem ruských štafet.

Reklama