Hlavní obsah

Lyžař Řezáč skončil třetí ve Vasově běhu

MORA

Lyžař Stanislav Řezáč vybojoval třetí místo ve Vasově běhu a vyrovnal nejlepší český výsledek v tomto slavném závodu. Maraton na 90 kilometrů klasickou technikou dnes potřetí v kariéře vyhrál Švéd Daniel Tynell.

Foto: PRÁVO

Stanislav Řezáč na archivním fotu

Článek

Zatímco v roce 2003 zaostal Řezáč na třetím místě za vítězným Oskarem Svärdem o pouhé dvě sekundy, tentokrát ho od prvního běžce v cíli dělilo 38 sekund. Při svém jedenáctém a možná posledním startu na trase ze Sälenu do Mory svedl o stupně vítězů v závěrečných metrech velký souboj se čtveřicí soupeřů.

Pětatřicetiletý závodník z Jablonce nad Nisou těsně porazil domácího Erika Erikssona, o sekundu později proběhli cílem vítěz z roku 2004 Nor Anders Aukland a Ital Bruno Carrara. Druhé místo s náskokem 15 sekund na Řezáče obsadil trojnásobný vítěz Vasova běhu Švéd Svärd.

Díky úspěchu ve Švédsku se Řezáč posunul na průběžné třetí místo ve FIS Marathon Cupu, který vede vítěz Jizerské padesátky Ital Marco Cattaneo. Do konce seriálu dálkových běhů zbývají švýcarský Engadin maraton a norský Birkebeiner.

Reklama