Hlavní obsah

Dvojnásobný mistr světa se utopil při rybaření

Praha

Dvojnásobný mistr světa ve snowboardcrossu Alex Pullin se utopil při rybaření. Byl nalezen na pláži Gold Coast v jižním Queenslandu. Vyšetřování úmrtí dvaatřicetiletého Australana, který se stal světovým šampionem v letech 2011 a 2013, pokračuje.

Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Australský snowboardista Alex Pullin s medailí z MS ve Stonehamu v roce 2013.

Článek

Australský snowboardista měl být nalezen se šnorchlem těsně před jedenáctou hodinou ráno. Vyšetřování jeho smrti pokračuje.

Podle prvních informací měl australský vlajkonoš z olympijských her v Soči u pláže lovit ryby. Pullina objevil potápěč, který v jeho blízkosti šnorchloval.

„Pokoušeli jsme se oživit dvaatřicetiletého muže, který byl nalezen na dně oceánu. Pokus o resuscitaci trval přibližně 45 až 50 minut. Pacient bohužel nepřežil," řekl pro espn.com Justin Payne ze záchranné služby.

Institut sportu v Novém Jižním Walesu vzdal Pullinovi hold a popsal ho jako muže, který usiloval o vášeň v životě i ve sportu.

„Tato ztráta je tragická pro každého, koho inspiroval a miloval. Komunita australského snowboardingu je šokována náhlým odchodem trojnásobného olympionika, který dnes ráno přišel o život při rybaření na Zlatém pobřeží. Alex byl milovaným členem komunity. Všem nám bude chybět, upřímnou soustrast jeho rodině," uvedl na sociálních sítích Institut Sportu NSW.

Pullin získal na světových šampionátech tři medaile, dvakrát vyhrál i seriál Světového poháru, vybojoval také stříbro na X Games. Ve světovém žebříčku byl nejvýše na druhém místě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články