Hlavní obsah

Komplikace pro Ledeckou. Na svou oblíbenou destinaci asi musí zapomenout

Michal OsobaSport.czPrávo

V horách na jihu Chile Ester Ledecká pravidelně dává základ své formě pro zimní sezonu. Jenže letos bude zřejmě muset na cestu do Jižní Ameriky zapomenout. „Na 99 procent je to passé. Do půlky září je Chile zavřené, museli bychom na dva týdny do karantény, i ostatní výpravy už to odpískaly,“ líčí lyžařský trenér dvojnásobné olympijské vítězky Tomáš Bank.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lyžařský trenér Tomáš Bank a Ester Ledecká

Článek

Ledecká je momentálně s rodinou v Řecku na tradiční dovolené spojené s fyzickou přípravou, Bank teď řeší varianty, kde chilské sjezdovky nahradit. Na cestu na Nový Zéland už je v září pozdě, Ledecká tak se svým týmem zamíří do některého z alpských středisek ve Švýcarsku či Itálii.

„Varianty jsou Saas-Fee a Zermatt, nebo z italské strany Cervinie, možností je i Passo Stelvio. Zatím jsou podmínky dobré, budeme reagovat na aktuální situaci, možná se spojíme i s českým mužským nároďákem,“ přemítá úspěšný kouč. Na soustředění by chtěl vyrazit kolem 20. srpna.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Tanec s plachtou. 🤙🏽 Dances with a sail. 🤙🏽 STR @redbull @i99international

Příspěvek sdílený Ester Ledecká (@esterledecka),Srp 4, 2020 v 7:45 PDT

„Věřím, že to zvládneme i bez Chile, i když bude chybět ta pohoda, že tam si můžeme vybírat sjezdovku. Tady budeme pořád na stejných, a ještě se dělit s dalšími, ale ostatní na tom budou stejně,“ uvědomuje si.

„Chile úplně nenahradíme, ale na jaře toho Ester najezdila víc než kdy předtím na lyžích i snowboardu,“ pochvaluje si Bank, že manko z jarního nouzového stavu se povedlo druhé nejlepší sjezdařce uplynulého ročníku Světového poháru dohnat.

Zimní sezona by měla začít tradičně v rakouském Söldenu 17. a 18. října, její průběh je ale nejistý.

„Neznám všechny zákulisní informace, zatím byl Sölden posunutý o týden dřív, kdy tam není tolik lidí, asi se bude na řadě míst jezdit bez diváků, otazník je nad závody v Americe… Každopádně my se chystáme na Sölden, protože Ester teď měla dost času obřák potrénovat a zlepšila se v něm,“ těší se Bank na start sezony.

Reklama