Hlavní obsah

Biatlonovou exhibici na Schalke vyhráli Wilhelmová se Sumannem

GELSENKIRCHEN

Osmý ročník biatlonové exhibice v Gelsenkirchenu vyhrála německo-rakouská dvojice Kati Wilhelmová, Christoph Sumann. Za své vítězství získali 24 000 eur a vůz v hodnotě zhruba 25 000 eur.

Článek

Wilhelmová se Sumannem porazili v závodě, jehož nejdůležitější fáze se tradičně odehrávají v hale fotbalistů Schalke, před 50 000 diváků o 13,7 sekundy ukrajinské obhájce loňského triumfu Oksanu Chvostěnkovou a Andreje Deryzemlju. Třetí v pondělí skončili Francouzi Marie Laure Brunetová a Vincent Defrasne.

Deset párů, mezi nimiž stejně jako v posledních letech chyběli Češi, absolvovalo 18 okruhů o délce 1243 metrů. Po úvodní části s hromadným startem vedli Rakušan Dominik Landertinger s Běloruskou Darjou Domračevovou, ve stíhačce se však propadli.

Díky Wilhelmové slavili Němci poprvé od úvodního ročníku v roce 2002 domácí šampionku, za což se dostalo ovací Sumannovi. "Jsem prvním Rakušanem po Tonim Polsterovi, kterého oslavují na německém fotbalovém stadiónu," připomněl rakouský biatlonista s nadsázkou bývalého kanonýra Kolína nad Rýnem a Mönchengladbachu.

Biatlonová exhibice v Gelsenkirchenu:
1. Wilhelmová, Sumann (Něm./Rak.) 31:11,1, 2. Chvostěnková, Deryzemlja (Ukr.) -13,7, 3. Brunetová, Defrasne (Fr.) -20,3.

Reklama