Hlavní obsah

Legendární běžec Northug nebyl při rychlé jízdě pod vlivem drog

Praha

Bývalý hvězdný běžec na lyžích Petter Northug nebyl pod vlivem alkoholu ani drog, když ho norská policie v srpnu zastavila kvůli rychlé jízdě. V domě třináctinásobného mistra světa bylo poté nalezeno menší množství kokainu.

Foto: Sport.cz

Petter Northug na archivním snímku.

Článek

Policie dnes informovala o výsledku Northugovy krevní zkoušky na zakázané látky z 13. srpna. Tehdy dopravní policie zastavila čtyřiačtyřicetiletého Nora poté, co jel na úseku s limitem 110 km/h rychlostí 168 km/h.

Poté, co u jednoho z nejlepších běžců historie policie následně našla kokain, Northug se veřejně omluvil a přiznal, že má s drogami problémy. Do křížku se zákonem se dostal už v době aktivní kariéry v roce 2014, kdy pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu a z místa utekl. Byl odsouzen na 50 dnů do vězení a k pokutě.

Northug ukončil úspěšnou kariéru v roce 2012. Vedle 13 titulů mistra světa získal dvě olympijská zlata a dvakrát vyhrál celkové hodnocení Světového poháru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.