Hlavní obsah

Velký návrat! Soupeřka Ledecké znovu na svazích

Salcburk

Bývalá soupeřka Ester Ledecké ve snowboardových závodech Julia Dujmovitsová se rozhodla dva roky po konci kariéry vrátit k vrcholovému sportu. Třiatřicetiletá Rakušanka již absolvovala první trénink na ledovci s reprezentačním týmem s cílem pokusit se na olympijských hrách za dva roky v Pekingu usilovat o medaili.

Foto: Sport.cz

Julia Dujmovitsová

Článek

"Postavím se znovu do startovní brány. Nejdříve jsem tomu vzdorovala, ale pak srdce vyhrálo nad hlavou," řekla Dujmovitsová televizní stanici ServusTV.

Dujmovitsová vyhrála v Soči 2014 olympijské zlato v paralelním slalomu a má dvě stříbra z mistrovství světa z let 2013 a 2015, kde ji porazila ve slalomu právě Ledecká. Kariéru rakouská snowboardistka ukončila před dvěma lety po hrách v Pchjongčchangu, hlavně kvůli operaci ruky.

Nyní se cítí znovu fit. "Chci být zase konkurenceschopná, ale dávám tomu čas. Teď je pro mě těžké odhadnout, jak na tom ve srovnání s konkurencí jsem. Doufám, že se znovu dostanu tam, kde jsem v březnu 2018 skončila," řekla Dujmovitsová. "Do olympiády bych se ráda dostala na takovou úroveň, abych měla reálnou šanci na medaili. Těším se," dodala vítězka čtyř závodů Světového poháru.

Reklama

Související témata: