Hlavní obsah

Oslava průměrnosti? Kdepak, jsem strašně šťastná, září Ledecká

Sölden

Premiéra nové sezony se jí povedla. Ester Ledecká obsadila v obřím slalomu v Söldenu dvacáté místo. Poprvé ve Světovém poháru v této disciplíně bodovala, přitom do ní nastoupila po bezmála tříleté přestávce. „Spokojená jsem moc,“ pochvaluje si překvapivá olympijská vítězka v superobřím slalomu z Pchjongčchangu 2018 v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ji zastupuje.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Ester Ledecká v cíli.

Článek

Poprvé v kariéře máte ve Světovém poháru body z obřího slalomu a 20. místem jste překonala i své maximum v disciplíně z olympiády. Jak jste se vstupem do sezony spokojená?

Spokojená jsem moc. Někomu to může připadat jako oslava průměrnosti, ale já jsem strašně šťastná. Naposledy jsem jela obřák tři roky zpátky a od té doby jsem v něm nezávodila, protože prostě nebyla možnost. Hlavně že jsem tady v Söldenu mohla jet dvě kola, což byl můj vnitřní cíl, chtěla jsem jet víc než jednu jízdu.

První kolo se jelo za hodně těžkých podmínek, byla o to důležitější vaše vyhlášená precizní prohlídka trati?

Prolili ji vodou, pak byla jedna velká ledová hora. Trenéři měli na prohlídce co dělat, aby se tam udrželi. A já jsem konečně zužitkovala svoje krasobruslařské a hokejové geny... (Matka Zuzana bývala krasobruslařkou a dědeček Jan Klapáč je hokejovým mistrem světa z roku 1972)

Běžně obří slalomy nejezdíte, nenamlsal vás dnešek, že jich budete jezdit více?

Já obřáků jezdím hodně, akorát na jiném náčiní, na snowboardu. (smích) V prvním i druhém kole se mi podařilo najet dobře do roviny. Snažila jsme se přežít prudkou část a potom to napálit. Když jsme jezdili s dobrými soupeřkami v Saas-Fee nebo na Pitztalu, tak jsem vždycky hodně ztrácela, a teď jsem jich i pár předjela. Namlsalo mě to, dneska jsem si to strašně užila.

Jak jste prožívala druhé kolo, kdy soupeřky často chybovaly a posouvala jste se nahoru?

Tak to prostě tak je, kopec je těžký a dlouhý. Měla jsem radost, že já svoji jízdu zajela s co nejmíň chybami. Přesto toho je ještě tolik, co můžu zlepšit, že budeme mít na tréninku co dělat.

Další závody jsou na programu až za měsíc. Jak bude vypadat váš následující program?

Na další týdny ještě nemám přesný plán, čekám především na potvrzení termínů snowboardových závodů. Ale zdá se, že bych mohla jet paralelní obřák v Zuers (13. listopadu). Což by pro mě bylo skvělé, na lyžích jsem ho ještě nikdy nejela, jenom na snowboardu. Možná bych tam mohla zúročit snowboardovou přípravu...

Reklama

Související témata: