Hlavní obsah

Kožíšek, Nývltová a Grohová postoupili v Liberci z kvalifikace

LIBEREC

Tři čeští běžci na lyžích postoupili z kvalifikace do vyřazovacích jízd ve sprintu Světového poháru volnou technikou v Liberci. V dešti uspěli Dušan Kožíšek, Eva Nývltová a Karolína Grohová. Mezi muži zajel na trati dlouhé 1600 metrů nejrychlejší čas Švéd Robin Bryntesson. Ženy běžely 1300 metrů a podle očekávání byla nejrychlejší Norka Marit Björgenová.

Článek

Kožíškovi se ve Vesci dařilo a sedmým časem si zajistil i dobrou výchozí pozici do prvního kola. Naopak kvalifikace se nevydařila Martinu Koukalovi, který dojel čtyřicátý. "Věděl jsem to už na trati, asi dvě stě metrů po startu. Nesrovnal jsem se v technice. Bylo to trápení a lépe jsem se začal cítit až za polovinou trati," řekl Koukal.

Nývltová cítila únavu z nedávné Tour de Ski, v které skončila devatenáctá. "Únava je hodně znát, takže jsem měla problém se rozjet, zapracovat se. Kdyby to nebylo v Liberci, tak ani nestartuji," řekla čtyřiadvacetiletá lyžařka.

Poprvé startovala ve Světovém poháru Jitka Pešinová, třiatřicetiletá manželka šéfa servismanů českého týmu Jana Pešiny, ale mezi elitní třicítku se nevešla. Nepostoupili ani Aleš Razým, předloni šestý ve sprintu na MS v Liberci, a Daniel Máka.

Vyřazovací jízdy začínají v 14:00, přímo vysílá ČT4.

Reklama

Související témata: