Hlavní obsah

Čeští skokani byli ve Willingenu osmí, vyhráli Rakušané

WILLINGEN

Čeští skokani na lyžích obsadili v závodě Světového poháru družstev na můstku ve Willingenu osmé místo. Zvítězili suverénní Rakušané před Němci a Poláky.

Foto: ČTK/AP

Gregor Schlierenzauer při skoku v německém Willingenu.

Článek

České kvarteto Jakub Janda, Borek Sedlák, Jan Matura a Roman Koudelka se přetahovalo v desetičlenném poli s Ruskem a Itálií o postup do elitní osmičky, která absolvovala i druhé skoky. Češi nakonec osmé místo uhájili, zbylých sedm soupeřů jim však výrazně bodově uniklo. Krok se špičkou dokázal držet pouze Koudelka, který předvedl skoky dlouhé 129 a 134 metrů.

Rakušané vyhráli s bezpečným náskokem 45 bodů a jejich bezkonkurenční výkon uzavřel nejdelším skokem dne Thomas Morgenstern (143,5 m). Na druhou příčku se dostalo Německo až v závěrečné sérii, kdy Severin Freund přeskočil Adama Malysze o 5,5 metru.

Skokanský Světový pohár pokračuje ve Willingenu v neděli závodem jednotlivců, do kterého se kvalifikovalo všech šest českých reprezentantů.

Závod družstev SP ve skocích na lyžích ve Willingenu (Německo):
1. Rakousko (Schlierenzauer, Koch, Kofler, Morgenstern) 1071,8 b., 2. Německo (Uhrmann, Schmitt, Neumayer, Freund) 1025,1, 3. Polsko (Stoch, Zyla, Hula, Malysz) 1015,7, 4. Norsko 1010,9, 5. Finsko 954,5, 6. Japonsko 954,4, ...8. Česko (Janda, Sedlák, Matura, Koudelka) 869,8.

Reklama