Hlavní obsah

Bank byl pátý v úvodním tréninku sjezdu na mistrovství světa

Český lyžař Ondřej Bank skončil pátý v úvodním tréninku sjezdu na mistrovství světa v Německu. Na sjezdovce Kandahar v Garmisch-Partenkirchenu zajel o 1,88 sekundy pomaleji než nejrychlejší Ital Christof Innerhofer, zlatý medailista ze středečního superobřího slalomu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Bank

Článek

Innerhofer o více než sekundu předstihl Nora Aksela Lunda Svindala, třetího času dosáhl další Ital Dominik Paris. Z dalších českých lyžařů dnes absolvoval trénink jen Martin Vráblík, který se s více než jedenáctisekundovou ztrátou umístil na začátku šesté desítky.

V tréninku, který je určen nejen pro sobotní sjezd, ale také pro pondělní kombinaci, řada lyžařů vypouštěla závěr. "Byl to první trénink a ti nejlepší borci se ještě budou určitě zlepšovat. Je vidět, že všichni tu mají z tratě velký respekt, samozřejmě včetně mě. I když u mě je možná o malinko menší," řekl Bank, jehož nejbližším programem je páteční sjezdařský trénink a sobotní závod ve sjezdu. "Ten pojedu jako přípravu na superkombinaci a nedávám si v něm žádné cíle. Přeju si hlavně, abych zase v pořádku dorazil do cíle," uvedl Bank.

Mezi ženami byla ve druhém tréninku překvapivě nejrychlejší Norka Lotte Smiseth Sejerstedová, čerstvá juniorská mistryně světa v této disciplíně. Devatenáctiletá lyžařka, která byla ve Světovém poháru ve sjezdu nejlépe sedmnáctá, byla o bezmála šest desetin rychlejší než Američanka Julia Mancusová. Třetí Elena Fanchiniová z Itálie už na ni ztratila přes sekundu.

Na start tréninku se na rozdíl od středy postavila Američanka Lindsey Vonnová, která si tak zajistila právo účasti v páteční superkombinaci i v nedělním sjezdu. Trať však projela s bezmála dvanáctisekundovým mankem na vítězku spíše v turistickém stylu. Na sobě měla místo kombinézy lyžařské kalhoty a bundu a přes helmu kapucu.

Kvůli následkům otřesu mozku z minulého týdne neplánuje, že by v páteční kombinaci bojovala o medaile. "Pojedu kombinační sjezd jako trénink na nedělní sjezd speciál. Ale slalom na 80 až 90 procent vypustím," řekla novinářům.

Z českých reprezentantek byla v tréninku nejlepší Klára Křížová, která skončila sedmatřicátá.

Reklama