Hlavní obsah

Skokané na závěr SP v Planici skončili šestí, nejlépe v sezóně

PLANICA

Družstvo českých skokanů na lyžích zakončilo Světový pohár nejlepším výsledkem v sezóně. Kvarteto Jakub Janda, Borek Sedlák, Jan Matura a Roman Koudelka obsadilo na letech v Planici šestou příčku. Suverénně vyhráli favorizovaní Rakušané.

Článek

České družstvo v sobotu podržel především Roman Koudelka. Šestnáctý muž individuálního pořadí SP zachránil tým před vypadnutím, když ho letem dlouhým 203,5 metru v závěrečné sérii prvního kola vytáhl z posledního desátého místa na osmé. Do druhého kola Češi postoupili na úkor Italů o bod a půl.

Na šestou pozici dostal české družstvo hned v první sérii Janda a zbylí členové nejlepší výsledek zimy udrželi. I v druhém kole byl tahounem týmu Koudelka, jenž o tři metry překonal magickou dvousetmetrovou hranici.

Čeští skokané si tak připsali nejlepší umístění od páté příčky, které dosáhli přesně před rokem právě v Planici na mistrovství světa v letech. V SP byli šestí loni v lednu v Oberstdorfu.

Olympijští vítězové a mistři světa Rakušané ve složení Thomas Morgenstern, Andreas Kofler, Martin Koch a Gregor Schlierenzauer zvítězili o 135,5 bodu před Nory, což je největší náskok ve Světovém poháru v historii. Třetí skončili domácí Slovinci.

Sezónu zakončí nedělní individuální závod na Letalnici pro třicítku nejlepších v SP.

SP v letech na lyžích v Planici (Slovinsko) - družstva:
1. Rakousko (Morgenstern, Kofler, Koch, Schlierenzauer) 1669,9 b., 2. Norsko (Romören, Evensen, Bardal, Hilde) 1534,4, 3. Slovinsko (Prevc, Tepeš, Damjan, Kranjec) 1488,6, 4. Polsko 1449,7, 5. Německo 1382,8, 6. Česko (Janda, Sedlák, Matura, Koudelka) 1357,7.

Reklama

Související témata: