Hlavní obsah

Samková má smůlu, těšila se marně. Na vině je covid i málo peněz

Michal OsobaSport.czPrávo

Vyhrála olympiádu, mistrovství světa i Světový pohár, ale domácím fanouškům se Eva Samková při velkém závodě dosud nepředstavila. A nedočká se ani v následující zimě, byť už Světový pohár ve snowboardkrosu měl v areálu Dolní Morava svůj únorový termín…

Foto: Czech SBX Team

Eva Samková po loňském Světovém poháru v Montafonu

Článek

Svaz spolu se skiareálem se rozhodly premiéru SP v této disciplíně zrušit, oficiálně na základě aktuálních omezení a dalšího nepředvídatelného vývoje pandemie.

„Bylo to velmi složité rozhodnutí, všichni jsme se na historicky první měření sil snowboardcrossové elity na území České republiky velmi těšili a věnovali mu měsíce příprav. Nicméně jsme přesvědčeni, že v momentální situaci je toto rozhodnutí jediné správné,“ uvedl předseda snowboardového úseku Miroslav Schimmer.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eva Samková - Samčízant (@eva_samkova)

Dolní Morava už do vybudování trati investovala okolo milionu korun. „Již předchozí trať a atmosféra závodu sklidila uznání v rámci konání Evropského poháru a touto investicí jsme ji ještě posunuli o stupeň výše. Budeme věřit, že si v ní závodníci zazávodí v příští sezoně,“ řekl Martin Palán ze skiareálu Dolní Morava.

„Covid tomu nepomohl, ale ani nezpůsobil nemožnost pořádání. Přiznejme si, že jako snowboardisté nemáme dost peněz,“ reagoval na Facebooku reprezentační kouč Marek Jelínek.

„Je mi to líto, pamatuju, jak jsem tam předloni při Evropském poháru byla nadšená atmosférou i skvělou tratí. Bavila jsem se s Michalem Dusíkem z České televize, která měla závod přenášet, určitě by z toho udělali skvělou show, přenosy dělají výborně a naši fanoušci na ně rádi koukají,“ líčí Samková.

„Mrzí mě to, ale věřím, že za rok nebo za dva se svěťák na Dolní Moravě uskuteční a ten pocit před domácím publikem si užiju,“ doufá.

V lyžařském a snowboardovém kalendáři zůstávají dva SP v Česku – v únoru běžců na lyžích v Novém Městě na Moravě a v březnu freestyle snowboardistů ve Špindlerově Mlýně.

Reklama