Hlavní obsah

Skokanské Turné bude minimálně v Německu bez diváků

Turné čtyř můstků se minimálně v Německu uskuteční před prázdnými tribunami. Kvůli koronaviru se museli vzdát myšlenky, že prestižní seriál skokanů na lyžích uspořádají na přelomu roku i s diváky, také organizátoři v Oberstdorfu.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Rakušan Philipp Aschenwald při závodech ve Wisle - ilustrační foto

Článek

Turné se koná od roku 1952 a je možné, že při epidemii covidu-19 bude bez diváků poprvé v historii. Již dříve se museli vzdát divácké atmosféry pořadatelé v Garmisch-Partenkirchenu a rakouská střediska Innsbruck a Bischofshofen zřejmě budou kvůli platným nařízením následovat. Rakušané nicméně ještě vyčkávají na vývoj situace a rozhodnutí učiní do 15. prosince.

V Oberstdorfu Turné začne 28. prosince kvalifikací. Němečtí organizátoři přitom doufali, že na tribunách bude denně alespoň 2500 fanoušků. Zákaz diváků v Bavorsku pro sportovní akce jim však nedovolí žádné. Vstupenky přitom v předprodeji bleskově zmizely.

"Bolí nás z toho u srdce, ale musíme se diváků vzdát. Společně s německým svazem i místními zdravotnickými úřady jsme přitom vyvinuli životaschopný koncept koronaviru a věřili až do konce," oznámil dnes šéf oberstdorfského klubu Peter Kruijer.

Reklama