Hlavní obsah

Na Grand Prix v Liberci budou i hvězdy Lamy Chappuis a Demong

LIBEREC

Na závěr prázdnin ve středu 31. srpna bude Liberec hostit závod letní Grand Prix v severské kombinaci, kterého se zúčastní světová špička. Na startu budou úřadující vítěz Světového poháru Francouz Jason Lamy Chappuis či Američan Bill Demong, který předloni na Ještědu vybojoval na mistrovství světa zlato a bronz. Mezi osmičkou českých reprezentantů bude chybět Pavel Churavý. Pátý muž z olympijských her ve Vancouveru se zotavuje po operaci kolena a závodit začne až později.

Foto: Petr Josek, Reuters

Francouzský sdruženář Jason Lamy Chappuis

Článek

"Představí se tady světová špička a určitě to bude velmi atraktivní podívaná, ne každý zná tento tradiční zimní sport v letním provedení," uvedl předseda výkonného výboru severské kombinace FIS Roman Kumpošt.

Pětidílná letní Grand Prix začne o víkendu dvěma závody v německém Oberwiesenthalu, třetí závod uspořádá Liberec a minisérie skončí o prvním zářijovém víkendu dvěma závody v Oberstdorfu.

Liberecký závod odstartuje ve středu v 9:00 skokanská část na Ještědu, běh na kolečkových lyžích v areálu ve Vesci je na programu od 17:00.

Připraven je i doprovodný program. "Zaměřili jsme se na závěr prázdnin na celé rodiny. Ve Vesci bude připraven závod pro děti i dospělé na inline bruslích, koncert a další zajímavé atrakce," uvedla výkonná ředitelka organizačního výboru Kateřina Nyčová. Vstup na závody i doprovodný program je zdarma.

Reklama

Související témata: