Hlavní obsah

Shiffrinová nepomýšlí na křišťálový glóbus. Favorizuje Vlhovou

Po náročném roce hvězdná lyžařka Mikaela Shiffrinová přiznala, že za nejlepšími zaostává a na zisk křišťálového glóbu nemůže pomýšlet. Pětadvacetiletá Američanka vyhrála Světový pohár v letech 2017 až 2019, ve slalomech měla konkurenci jen ve Slovence Petře Vlhové, ale od náhlého únorového úmrtí otce se trápí. Po další pauze se vrátí na svah o víkendu v Courchevelu.

Foto: Sport-invest

Americká sjezdařka Mikaela Shiffrinová ve Špindlerově Mlýně.

Článek

"Celkové hodnocení (Světového poháru) pro mě není téma. Musím si dávat cíle, které jsou reálné. Pořád doháním tréninkové manko a nejlepším holkám se teď nemůžu rovnat. Favoritky jsou jiné," řekla dvojnásobná olympijská vítězka a pětinásobná mistryně světa.

Stále se vyrovnává se ztrátou otce Jeffa. V létě jí pak návrat na lyže zkomplikovala epidemie koronaviru a na podzim problémy se zády. Vynechala úvodní závod v Söldenu, pak jela slalomy v Levi, kde byla druhá a pátá, a opět chyběla v paralelním závodu v Lech/Zürsu. V Courchevelu jsou na programu dva obří slalomy.

"Petra (Vlhová), Federica (Brignoneová) nebo Michelle (Gisinová) jsou všestranné a ambiciózní. To jsou favoritky, já mezi ně nepatřím," řekla Shiffrinová. Kvůli manku v tréninku se zaměří jen na technické disciplíny. "Normálně bych měla za sebou 60 dnů přípravy na sněhu, letos je to dvacet. Snad ke konci sezony pojedu zase rychlostní závody a budu si věřit," dodala s tím, že bez otce jí připadá každý den jako nový začátek.

Reklama

Související témata: