Hlavní obsah

Superstar Vlhová i další vystoupili ze Slovenské lyžařské asociace

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Kvůli dlouhodobému neřešení problémů vystoupila ze Slovenské lyžařské asociace (SLA) největší slovenská lyžařská hvězda Petra Vlhová a další lyžaři. Oznámili to v úterý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenská lyžařka Petra Vlhová.

Článek

Odchází nejen úsek alpských sportů, ale také skokanské a běžecké disciplíny. Členství v SLA ukončilo celkem 46 sportovních klubů, které sdružují 1317 členů.

„Členství ukončuje nadpoloviční většina sjezdařských klubů, které představují téměř 40 procent členské základny SLA," uvedla Jana Palovičová, delegátka zodpovědná za vedení alpského úseku SLA.

„Dlouhodobé neřešení, ignorace a absence opravdu korektního zásahu představitelů státu nás dovedly na okraj propasti, do které padá slovenské lyžování. Vyzývám vedení státu, aby s okamžitou platností zastavilo financování SLA a odebralo jí status národního sportovního svazu," dodala Palovičová.

Igor Vlha, otec Petry Vlhové, pro deník Sme potvrdil, že přestoupili do druhého sdružení – Svazu slovenského lyžování.

Reakce slovenského ministerstva školství, vědy, výzkumu a sportu byla blesková a SLA ještě v úterý odpoledne přišla o status národního sportovního svazu. Po dohodě s Mezinárodní lyžařskou federací tak hnutí, sdružující několik disciplín, bude dočasně spadat pod Slovenský olympijský a sportovní výbor. Na sociální síti to oznámil zmocněnec slovenské vlády pro sport a bývalý tenista Karol Kučera.

Na základě tohoto rozhodnutí by Vlhová mohla nerušeně pokračovat ve fantasticky rozběhnuté sezoně Světového poháru. „Boj o očistu Slovenska pokračuje a ani sport není výjimkou," uvedl Kučera ve svém statusu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: