Hlavní obsah

Sportovcem roku na Slovensku je podruhé lyžařka Vlhová

Petra Vlhová obhájila prvenství v anketě Sportovec roku na Slovensku. Pětadvacetiletá lyžařka vyhrála v minulé sezoně hodnocení Světového poháru ve slalomu i paralelních závodech a u hlasujících novinářů zvítězila suverénně před cyklistou Peterem Saganem a hokejistou Erikem Černákem. Nejlepším týmem byli popáté vyhlášeni fotbaloví reprezentanti, kteří si vybojovali postup na Euro.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Petra Vlhová obhájila prvenství v anketě Sportovec roku na Slovensku

Článek

Kvůli koronaviru nemohly být výsledky ve středu vyhlášeny na slavnostním galavečeru, ale jen v televizním programu za účasti všech laureátů. Oproti minulým rokům byla oceněna jen nejlepší pětice sportovců a pouze vítězný tým.

Vlhová získala 457 bodů, Sagan 257 a Černák, jenž s Tampou Bay získal Stanley Cup, o deset méně než hvězdný silniční cyklista. Pětici doplnili atleti - sprinter Ján Volko a chodec Matej Tóth.

"Moc mě těší ocenění Sportovec roku. Je to pro mě bonus za výsledky a dřinu, kterou podstupuji. Prožívám podobné pocity jako minulý rok, kdy se mi taky podařilo triumfovat. Loni i teď jsem dala do toho všechno, splnila si některé sny. Tato sezona ještě nekončí, věřím, že bude úspěšně pokračovat," řekla.

Slovenská slalomářka skvěle vstoupila i do nové zimy, z úvodních pěti závodů tři vyhrála, vždy byla na stupních vítězů a Světový pohár vede. Fotbalisté se pátým prvenstvím v anketě vyrovnali hokejistům.

Reklama

Související témata: