Hlavní obsah

Ledecká zajela opět skvěle! Je z toho další velmi dobré umístění

Praha/Val d´Isere
Aktualizováno

S velkým očekáváním šla do dnešního sjezdu ve Val d´Isere česká hvězda a dnešní oslavenkyně Ester Ledecká. Pětadvacetiletá obojživelnice, která střídá sjezdovky se snowboardem, zazářila v pátečním úvodním sjezdu sezony vynikajícím šestým místem, dnes si o jednu příčku sice pohoršila, ale její jízda byla opět skvělá. "Mám radost. Zase jsem zrychlila, to je pro mě důležité. Bohužel jsem se o příčku zhoršila, ale pořád to je top ten, takže parádní. Jsem ráda, že držím krok se špičkou," řekla Ledecká v nahrávce pro média. Sjezd mužů ovládl úřadující vítěz SP Aleksander Aamodt Kilde z Norska.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Ester Ledecká si k dnešnímu svátku nadělila další skvělý výsledek!

Článek

Ester Ledecká se představila na trati jako sedmá v pořadí. Na začátku trati jela velice aktivně a v průběžném pořadí dokonce o několik setin vedla. Pak ale přišlo pár drobných chybiček ve spodní pasáži, jednou se jí levá ruka dostala za tělo, ale i tak to ale v cíli stačilo na průběžné třetí místo se ztrátou 75 setin na vedoucí Italku.

Vítězka pátečního závodu Corinne Suterová, která vyrazila do boje jako devátá, dnes nestačila o 24 setin na vítěznou Italku Goggiaovou a skončila druhá. Třetí dojela Američanka Johnsonová, Slovenka Petra Vlhová dojela až třiatřicátá.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Česká obojživelnice v průběhu své jízdy figurovala na první pozici, nakonec to po dojezdu stačilo na třetí místo.

"Jízda byla dneska daleko odvážnější, agresivnější. Byly tam nějaké chybky, ale dobrý," chválil trenér Ledecké Tomáš Bank v České televizi.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Italka Sofia Goggiaová si ve Val d'Isere dojela pro páté vítězství ve sjezdu v kariéře.

Umístění Ledecké ohrožovala Slovinka Ilka Štuhecová, která protnula cíl ve stejném čase. Dlouho se zdálo, že se česká dvojnásobná olympijská šampionka podělí o šesté místo, ale s třicítkou se překvapivě dostala na čtvrtou příčku Norka Kajsa Vickhoffová Lieová a Ledecká se Štuhecovou o místo klesly.

Ve sjezdech se Ledecká usadila mezi elitou, z posledních pěti startů byla čtyřikrát v desítce a nejhůře skončila jedenáctá. "To je můj záměr, abych pořád zajížděla, na co mám natrénováno a postupně to posouvala dopředu. Jsem spokojená a budu se snažit to zanalyzovat, potrénovat a zase to posunout výš," prohlásila.

Pořadatelé upravili branky okolo místa v závěru trati, kde v pátek spadlo pět sjezdařek. Tentokrát žádná z favoritek karambol neměla.

V hodnocení sjezdu jsou po dvou závodech v čele Goggiaová se Suterovou. Ledecká si připsala 40 a 36 bodů a je průběžně pátá. Celkové pořadí SP vede Slovenka Petra Vlhová, Ledecká si polepšila na 19. místo.

Sjezd mužů vyhrál Nor

Úřadující vítěz Světového poháru Aleksander Aamodt Kilde z Norska vyhrál ve Val Gardeně po pátečním superobřím slalomu i dnešní sjezd. Díky šestému triumfu v kariéře se osmadvacetiletý lyžař zároveň posunul do čela průběžného pořadí seriálu.

Kilde vyhrál o 22 setin před překvapením závodu Ryanem Cochranem-Sieglem z USA, jehož nejlepším výsledkem mezi elitou dosud bylo páté místo z kombinace a ve sjezdu byl nejlépe šestý doma v Beaver Creeku. Třetí pozici obsadil s odstupem 54 setin nejlepší sjezdař posledních tří sezon Beat Feuz ze Švýcarska.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Aleksander Aamodt Kilde z Norska vyhrál ve Val Gardeně po pátečním superobřím slalomu i dnešní sjezd.

Další výhrou Kilde potvrdil, že se mu ve Val Gardeně daří. Na Saslongu získal před pěti lety první pódiové umístění v SP a vybojoval na této klasické sjezdovce polovinu svých vítězství v poháru. Dva závody během víkendu ve Val Gardeně vyhrál Kilde jako třetí lyžař v historii po krajanovi Akselu Lundovi Svindalovi (2015) a rakouské legendě Franzi Klammerovi (1976).

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Nor Aleksander Aamodt Kilde

V čele průběžného hodnocení seriálu, který pokračuje v neděli obřím slalomem v Alta Badii, Kilde vystřídal Švýcara Marca Odermatta.

Závod SP ve sjezdovém lyžování ve Val Gardeně (Itálie):
Muži - sjezd:
1. Kilde (Nor.) 2:01,45,
2. Cochran-Siegle (USA) -0,22,
3. Feuz (Švýc.) -0,54,
4. Jansrud (Nor.) a Bennett (USA) oba -0,62,
6. Goldberg (USA) -0,72,
7. Janka (Švýc.) -0,78,
8. Baumann (Něm.) -0,90,
9. Franz -0,98,
10. Mayer (oba Rak.) -1,05.
Průběžné pořadí sjezdu (po 2 z 9 závodů):
1. Kilde 150,
2. Čater (Slovin.) 106,
3. Feuz a Cochran-Siegle oba 100,
5. Striedinger 81,
6. Kryenbühl (oba Rak.) 67.
Průběžné pořadí SP (po 8 z 38 závodů):
1. Kilde 335,
2. Odermatt (Švýc.) 290,
3. Pinturault (Fr.) 276,
4. M. Caviezel (Švýc.) 217,
5. Zubčič (Chorv.) 208,
6. Jansrud 161.
Závod SP ve sjezdovém lyžování ve Val d'Isere (Francie):
Ženy - sjezd:
1. Goggiaová (It.) 1:44,70,
2. C. Suterová (Švýc.) -0,24,
3. Johnsonová (USA) -0,27,
4. Lieová (Nor.) -0,33,
5. Weidleová (Něm.) -0,59,
6. Siebenhoferová (Rak.) -0,64,
7. Ledecká (ČR) a Štuhecová (Slovin.) obě -0,75,
9. Gisinová (Švýc.) -0,77,
10. Gagnonová (Kan.) -0,88.
Průběžné pořadí sjezdu (po 2 z 8 závodů):
1. Goggiaová a C. Suterová obě 180,
3. Johnsonová 120,
4. Štuhecová 86,
5. Ledecká 76,
6. Weidleová 69.
Průběžné pořadí SP (po 8 z 34 závodů):
1. Vlhová (SR) 425,
2. Gisinová 298,
3. Shiffrinová (USA) 275,
4. Bassinová (It.) 273,
5. Goggiaová 266,
6. Brignoneová (It.) 248,
...
19. Ledecká 87,
37. Dubovská (ČR) 48.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: